Műsorújság
RTL Most

Nem fizették a számlákat Fodor Ibolya egyesületénél

Nem fizették a dolgozók járulékait és a közüzemi számlákat annál a pécsi egyesületnél, amelynek a korábban hazaárulózó és sikkasztási botrányba keveredett Fodor Ibolya az elnöke. Emiatt akár 100 millió forintos Európai Uniós támogatást bukhat a pécsi önkormányzat. A projektet ugyanis csak úgy lehet lezárni, ha nincs tartozása az egyesületnek. Az önkormányzat ezért másfél millió forintos támogatást ad a pécsi képviselő szervezetének.
A KÉK egyesület székhelye Pécsen. A szervezet elnöke Fodor Ibolya, önkormányzati képviselő. Az épületet tavaly újították fel: szigetelték, új tetőt és ablakokat is kapott. 54 millió forintot költöttek rá, a pénzt egy 100 millió forintos Európai Uniós pályázatból fizették, amelyben a pécsi önkormányzat is partner volt. A kétéves projektet most zárnák, de nem tudják. Az egyesületnek ugyanis több mint másfél millió forintos tartozása van, mert nem fizették a dolgozók után a járulékokat és a közüzemi számlákkal is elmaradásuk van. Ez egy önkormányzati előterjesztésben olvasható. A város ezért csaknem 1,6 millió forintos visszatérítendő támogatást ad az önkormányzati képviselő egyesületének. Kerestük Fodor Ibolyát, hogy miért nem fizették a járulékokat és a számlákat. Írásban válaszolt.

„Ha az előterjesztést olvasta volna, bizonyára tudná, hogy nem elmaradt számlák kifizetésére kapta az egyesület a támogatást.”

A politikus szerint a pályázatuknál felmerülő költségekre kapják a pénzt és „szó sincs tartozásról.”

A pécsi önkormányzatnál kérdésünkre megerősítették: tartozás miatt adnak támogatást az egyesületnek, ugyanis:

„Ha a projektlezárás időpontjáig valamely tagnak tartozása lenne, akkor a közel 100 milliós EU-s támogatást az önkormányzat, mint konzorciumi tag is köteles lenne visszafizetni”.

Hozzátették: a támogatást idén december 31-ig vissza kell fizetnie az egyesületnek. Az MSZP szerint félő, hogy nem látják újra ezt a pénzt, és azt mondják, a képviselőt nem szabad közpénz közelébe engedni.

Fodor Ibolya korábban, még a fidesz színeiben hazaárulózta a kormány ellen tüntetőket. Az RTL Híradó derítette ki róla, hogy sikkasztás miatt felfüggesztett börtönre ítélték, és azt is, hogy közmunkásokat dolgoztat az albérletében. Emiatt a kormányhivatal vizsgálatot indított.
 

A teljes RTL Híradót visszanézheti az RTL Moston!

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók