Műsorújság
RTL Most

Nem fizették a számlákat Fodor Ibolya egyesületénél

Nem fizették a dolgozók járulékait és a közüzemi számlákat annál a pécsi egyesületnél, amelynek a korábban hazaárulózó és sikkasztási botrányba keveredett Fodor Ibolya az elnöke. Emiatt akár 100 millió forintos Európai Uniós támogatást bukhat a pécsi önkormányzat. A projektet ugyanis csak úgy lehet lezárni, ha nincs tartozása az egyesületnek. Az önkormányzat ezért másfél millió forintos támogatást ad a pécsi képviselő szervezetének.
A KÉK egyesület székhelye Pécsen. A szervezet elnöke Fodor Ibolya, önkormányzati képviselő. Az épületet tavaly újították fel: szigetelték, új tetőt és ablakokat is kapott. 54 millió forintot költöttek rá, a pénzt egy 100 millió forintos Európai Uniós pályázatból fizették, amelyben a pécsi önkormányzat is partner volt. A kétéves projektet most zárnák, de nem tudják. Az egyesületnek ugyanis több mint másfél millió forintos tartozása van, mert nem fizették a dolgozók után a járulékokat és a közüzemi számlákkal is elmaradásuk van. Ez egy önkormányzati előterjesztésben olvasható. A város ezért csaknem 1,6 millió forintos visszatérítendő támogatást ad az önkormányzati képviselő egyesületének. Kerestük Fodor Ibolyát, hogy miért nem fizették a járulékokat és a számlákat. Írásban válaszolt.

„Ha az előterjesztést olvasta volna, bizonyára tudná, hogy nem elmaradt számlák kifizetésére kapta az egyesület a támogatást.”

A politikus szerint a pályázatuknál felmerülő költségekre kapják a pénzt és „szó sincs tartozásról.”

A pécsi önkormányzatnál kérdésünkre megerősítették: tartozás miatt adnak támogatást az egyesületnek, ugyanis:

„Ha a projektlezárás időpontjáig valamely tagnak tartozása lenne, akkor a közel 100 milliós EU-s támogatást az önkormányzat, mint konzorciumi tag is köteles lenne visszafizetni”.

Hozzátették: a támogatást idén december 31-ig vissza kell fizetnie az egyesületnek. Az MSZP szerint félő, hogy nem látják újra ezt a pénzt, és azt mondják, a képviselőt nem szabad közpénz közelébe engedni.

Fodor Ibolya korábban, még a fidesz színeiben hazaárulózta a kormány ellen tüntetőket. Az RTL Híradó derítette ki róla, hogy sikkasztás miatt felfüggesztett börtönre ítélték, és azt is, hogy közmunkásokat dolgoztat az albérletében. Emiatt a kormányhivatal vizsgálatot indított.
 

A teljes RTL Híradót visszanézheti az RTL Moston!

Hasonló videók

  • Akár 25 százalékkal is drágulhat az alma - állítja a Zöldség Gyümölcs Terméktanács. Úgy számolnak, hogy 300 és 500 forint között lesz kilója a következő hónapokban. Ennek oka, hogy a szélsőséges időjárás miatt kevesebb alma termett, még fele sem a tavalyinak. Ráadásul Európa szerte hasonló a helyzet.

  • Film készült a világhírű operaénekes, Luciano Pavarotti életéről. A filmet az Oscar-díjas Ron Howard rendezte, és Magyarországon először a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be. A gálavetítés alkalmával Miskolcra jött a művész özvegye, aki a híradónak nemcsak arról beszélt, hogy tetszett-e neki a film, hanem arról is, milyen férj volt Pavarotti.

  • A Once/Egyszer egy ír utcazenész és egy cseh lány elsőre lehetetlennek tűnő szerelméről szól. A zenés darab alapjául szolgáló film 2008-ban megkapta a legjobb eredeti dalnak járó Oscar-díjat. A musicalt most a Madách Színház is bemutatja. A darab különlegessége, hogy a színpadon játszó színészek zenészek is egyben.

  • El kell árulnia az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hová költöztetné a fóti gyermekotthon lakóit a bíróság első fokú döntése szerint. A pert Szél Bernadett független képviselő indította, aki szerint az is kiderült a tárgyaláson, hogy a kormánynak semmilyen szakmai koncepciója nincs a költöztetéssel kapcsolatban. A minisztérium azt írta, jobb körülményeket szeretnének az otthon lakóinak. Arról, hogy kiadják-e az adatokat, vagy fellebbeznek, később döntenek.

  • Nem jutott be a helyi választási bizottság péntek esti ülésére egy győri szocialista képviselő. Juhász István azért fordult a testülethez, mert szerinte a fideszes polgármester és egy kormánypárti képviselő törvénytelenül kampányolt. A politikus szerint az aljegyző utasítására nem engedték be az ülésre, ahol távollétében mindkét beadványát elutasították. A győri aljegyző viszont azt mondja: ha őt hívta volna fel, akkor beengedték volna a szocialista képviselőt, az egyébként nyilvános ülésre.

  • Többedszer zavarták meg egymás kampányrendezvényeit ellenzéki és kormánypárti politikusok. Legutóbb a pénteken parkoló automatáknak öltözött aktivisták próbálták megzavarni Karácsony Gergely tájékoztatóját, de a rendészek nem engedték őket az esemény közelébe. Az RTL Híradónak nyilatkozó politológus szerint ez a fajta kampány elsősorban a Fidesznek érdeke, és egyre több hasonló eset várható.

  • Kifütyülték az egészségügyi államtitkárt az orvosok a Magyar Orvosi Kamara nagygyűlésén. Az elnök elmondása szerint tavasszal már megállapodtak a béremelésről, de a kormány - szerinte - nem tartotta be ígéretét. Így ezen a fórumon vártak választ a követeléseikre. Az orvosok piros és fehér lapot kaptak, hogy reagálhassanak, de nem érték be ennyivel. A Miniszterelnökség helyettes államtitkárának beszédét is többször félbeszakították.

  • Mindössze néhány tucatnyian lézengtek az 51-es körzetnél a nevadai sivatagban, ahol az UFO-hívők szerint földönkívülieket rejteget az amerikai hadsereg. Egy vicces, internetes felhívásban toboroztak tömegeket, hogy leleplezzék az állítólagos titkos katonai bázist. 2 milliónál többen jelezték, hogy mennek, de - mint kiderült - csak szórakoztak.

Legnézettebb videók