Műsorújság
RTL Most

Munkaidőben nem tiltakozhattak a mentőszolgálatnál

Nem tiltakozhattak a mentősök a többi egészségügyi dolgozóval együtt szombaton-ezt állítja a független egészségügyi szakszervezet. Azt mondják, sok mentős jelezte nekik, hogy jelenteniük kellett, ha valaki fekete ruhában dolgozik, vagy részt vesz a demonstrációban.Nagyjából félezer egészségügyi dolgozó demonstrált a hétvégén a Normafánál, béremelésért és jobb munkakörülményekért. A mentőknél azt mondták, a dolgozók szabadidőben tüntethetnek, de munkaidőben kötelesek a munkaruhát viselni.
Fekete ruhában, szalaggal tiltakoztak a nővérek és más egészségügyi dolgozók szombaton a Normafánál. Sokan pedig a munkahelyükön viseltek feketét, kórházban, háziorvosi ügyeletben, szociális intézményben. Így demostráltak munka közben, már persze, ahol ezt engedték. A Független Egészségügyi Szakszervezet facebook oldalán egy lista található arról, hol nem engedték az egészségügyi dolgozóknak, hogy feketét viseljenek. Eszerint az Országos Mentőszolgálatnál is megtiltották.

Az elnök szerint ennek ellenére több mentős is részt vett a demonstrációban, igaz nem munkaidőben. A mentőszolgálatnál nem nyilatkoztak, közleményben annyit írtak, hogy szabadidőben a mentősök véleménynyilvánítását nem korlátozzák, munkaidőben viszont a munkaruhát kötelesek viselni. A szakszervezet jogsegélyszolgálatot biztosít a demonstrálóknak, jogászuk szerint - bár több munkakörben valóban megtilthatják a fekete ruha és a szalag viselését -, ezt indokolni kell.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

 

Legnézettebb videók