Híradó

2018.09.05. 15:46 (szerda)

Megtalálták a világ egyik legdrágább női cipőjét

Megtalálták a világ egyik legdrágább női cipőjét

13 év után került elő Judy Garland Dorothy-cipője, amit egymillió forintra biztosítottak. A piros cipőket az Óz, a nagy varázsló című filmben láthatta a nagyközönség. A relikviát még 2005-ben lopták el, az ügy felderítésében az FBI is szerepet játszott.

A legendás musicalt 1939-ben forgatták, a cipőket pedig a Dorothyt alakító Judy Garland 1969-es halála után a róla elnevezett múzeumban állították ki.

Itt aztán minden biztonsági intézkedés ellenére 2005-ben egy titokzatos tolvajnak sikerült az, ami a gonosz boszorkány testvérének nem: az ablakon át bemászva egyszerűen bezúzta a relikviát tároló üvegvitrint, és nyomtalanul eltűnt vele.

Mint kiderült, a tolvaj magát buktatta le 13 év után. Mivel eladni nem tudta a híres cipőket, becsületes megtalálóként jelentkezett a biztosítónál, ám hamar kiderült a turpisság. A tolvajt letartóztatták, a cipőket pedig visszaviszik a múzeumba, ahol minden bizonnyal jobban fognak rá vigyázni mint a lopás előtt.

 

Kép forrása: Puzzlepix.com

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való