Műsorújság
RTL Most

Megnyitó 3,4 milliárdért

Egy francia sportoló Marc-Antoine Olivier szerezte meg a vizes világbajnokság első aranyérmét a nyílt vízi úszók 5 kilométeres számában Balatonfüreden. Ugyanebben a számban sokáig élen állt Rasovszky Kristóf magyar úszó, aki végül a hetedik helyet érte el. A világbajnokság látványos show-val kezdődött tegnap, ami az olimpiák megnyitójára emlékeztetett. A show 3, 4 milliárd forintba került.

Még világos volt, de már sokan gyülekezetek a Lánchíd pesti hídfőjénél, hogy lássák a megnyitót.

Magyarul és angolul kommentálták az előadást, amihez nemcsak a Dunára felépített színpadot, hanem a budai várat is felhasználták. A műsor központjában Magyarország történelme és a víz kapcsolata állt. Felidézték az emlékek a római kortól egészen a huszadik századig. A látványos megnyitó 3,4 milliárd forintba került.

Tarlós István főpolgármester és a Nemzetközi Úszó Szövetség elnökének köszöntője után Áder János köztársasági elnök nyitotta meg a világbajnokságot.

 

 

A megnyitó különlegessége volt, hogy Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszólegenda egy, az olimpiai fáklyához hasonló eszközzel jelent meg a színpadon, de abban nem tűz lobogott, hanem víz volt.

 

 

A műsor hasonlított az olimpiák megnyitójához. Táncosokkal, énekesekkel tették színessé a programot, aminek csúcspontja Cee Lo Green amerikai énekes előadása volt. Viszont technikai hiba miatt egy ideig nem lehetett hallani a hangját a közvetítésben, a 444.hu-n most is látható a felvétel. Kértük, de az MTVA Híradónknak ezt a részletet nem küldte el.

 

 

Tapsoltak a szurkolók, délelőtt már véget is ért a világbajnokság első döntője: a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenye Balatonfüreden. Rasovszky Kristóf kezdetben még vezetett, de aztán utolérte a mezőny. Külön csatát vívott egy francia úszóval.

 

 

A magyar versenyző végül a hetedik lett, a mezőny másik magyar tagja, Papp Márk 31. A világbajnokság első aranyérmét a francia Marc-Antoine Olivier szerezte meg.

 

Fotók: MTI

Legnézettebb videók