Műsorújság
RTL Most

Meghalt a Playboy alapítója

91 éves korában halt meg Hugh Hefner, a Playboy alapítója. Az amerikai sajtómágnás az otthonában hunyt el.

 

Hefner 1926-ban született Chicagóban. A második világháború utolsó hónapjai alatt az amerikai hadseregnél szolgált. Művészeti diplomát szerzett az Illinois-i Egyetemen 1949-ben. Az első Playboyt a saját konyhájában szerkesztette. 1953 végén adták ki az akkor még ismeretlen Marilyn Monroe-val a címlapon. Hefner a képeket 200 dollárért vásárolta.

 

 

Később a Playboy lett a világ legnagyobb példányszámban eladott férfimagazinja, fénykorában havi 7 millió példányban kelt el.

A sajtómágnás partijairól, különös életviteléről mi is többször beszámoltunk. 2016-ban például állítólag megunta Playboy-birodalmát, árulta palotáját, a magazint, az internetes oldalt és a márkanevet.

 

Hefnernek több házassága és 4 gyereke volt. A 2013-as évet is nősüléssel kezdte, 85 évesen vette feleségül a 26 éves Crystal Harrist, aki természetesen szőke és dúskeblű.

 

Még az utóbbi években is híres volt a villájában tartott fényűző partikról és a fiatal barátnőiről. Saját bevallása szerint legalább ezer nővel feküdt le élete során. Magyar lányok is jártak legendás villájában, erről a Fókuszban meséltek:

 

Hefner 2009-ben Marilyn Monroe sírja mellett vett magának sírhelyet. Ott helyezik örök nyugalomra.

Legnézettebb videók