Műsorújság
RTL Most

Még soha nem sikerült női úszónak az, ami Hosszú Katinkának

Aranyérmet szerzett 200 méter vegyesúszásban, és immár 14-szeres Európa-bajnok, és négyszer egymás után védte meg címét. Hosszú Katinka a verseny után azt mondta: ez az arany különleges helyet foglal el a szívében, mert ez egyúttal az idei év nehézségeit és küzdelmeit is jelképezi.

Végig nagy volt a küzdelem a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon. Rendkívül szoros versenyben, nagy hajrával sikerült győznie Hosszú Katnikának 200 méter vegyesen. Így az úszónő, aki a szám világ- és olimpiai bajnoka, illetve világcsúcstartója is, ezzel sorozatban ötödször lett a kontinens legjobbja ebben a versenyben.

„A ma este nem a részidőről szólt, hanem sokkal inkább a versenyről és a küzdelemről. Ma megtanultam, hogy még mindig nagyon tudok küzdeni, és ha kellően felkészülök, gyorsabban tudok úszni, mint azt valaha gondoltam volna – mondta az úszónő az Európai úszószövetség hivatalos csatornáján.

Az Európa-bajnokságon csütörtökön is remekeltek a magyar úszók: Verrasztó Dávid Európa-bajnok lett 400 méter vegyesúszásban Glasgow-ban, ez a harmadik európa bajnoki címe.

Késely Ajna ezüstérmet szerzett 400 méter gyorsúszásban, Burián Kata pedig bronzérmes lett 200 méter hátúszásban.

 

Képforrás: Jens Dresling/Ritzau Foto és PuzzlePix

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók