Műsorújság
RTL Most

Még soha nem sikerült női úszónak az, ami Hosszú Katinkának

Aranyérmet szerzett 200 méter vegyesúszásban, és immár 14-szeres Európa-bajnok, és négyszer egymás után védte meg címét. Hosszú Katinka a verseny után azt mondta: ez az arany különleges helyet foglal el a szívében, mert ez egyúttal az idei év nehézségeit és küzdelmeit is jelképezi.

Végig nagy volt a küzdelem a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon. Rendkívül szoros versenyben, nagy hajrával sikerült győznie Hosszú Katnikának 200 méter vegyesen. Így az úszónő, aki a szám világ- és olimpiai bajnoka, illetve világcsúcstartója is, ezzel sorozatban ötödször lett a kontinens legjobbja ebben a versenyben.

„A ma este nem a részidőről szólt, hanem sokkal inkább a versenyről és a küzdelemről. Ma megtanultam, hogy még mindig nagyon tudok küzdeni, és ha kellően felkészülök, gyorsabban tudok úszni, mint azt valaha gondoltam volna – mondta az úszónő az Európai úszószövetség hivatalos csatornáján.

Az Európa-bajnokságon csütörtökön is remekeltek a magyar úszók: Verrasztó Dávid Európa-bajnok lett 400 méter vegyesúszásban Glasgow-ban, ez a harmadik európa bajnoki címe.

Késely Ajna ezüstérmet szerzett 400 méter gyorsúszásban, Burián Kata pedig bronzérmes lett 200 méter hátúszásban.

 

Képforrás: Jens Dresling/Ritzau Foto és PuzzlePix

Legnézettebb videók