Műsorújság
RTL Most

Magyarország-Görögország 7-5

Döntőben a magyar férfi vízilabda-válogatott! Remek védekezéssel, 7-5-re verték meg tegnap a görög csapatot a vizes-vb-n. A meccs leglátványosabb csavargólját Hosnyánszky Norbert szerezte: Híradónknak azt mondta, nem szokta a bravút gyakorolni az edzéseken, most örült, hogy betalált a kapuba. A magyar csapat szombaton játszik a világbajnoki aranyért a horvátokkal. A mérkőzést végül nem teszik át a jóval nagyobb Duna Arénába, az eredeti helyszínen, a Margitszigeten játszanak döntőt.

Igaz, hogy az első gólt a görögök szerezték csütörtökön este a Hajós Alfréd Uszodában, de a magyar csapat gyorsan egyenlített. A következő találat volt csak az igazi bravúr.

A védhetetlen csavargólt Hosnyánszky Norbert szerezte. A kapufáról vágódott a hálóba, így lett az eredmény 2-1. A találatot máris a vizes vb legnagyobb góljának nevezik. A válogatott játékosa azt mondta, nem szokta gyakorolni az edzéseken.

„ Edzésen egyszer-kétszer így eszembe jut, lövök egyet, de nem, mert ha gyakorlom, szétmenne a vállam, tehát ezt egyszer el lehet sütni egy meccsen, vagy bejön, vagy nem. Utóbbi időben egyébként nem nagyon jött be, vagy fölé ment vagy kapufa lett vagy valami ilyesmi, háromszor-négyszer próbálkoztam, de most szerencsére a legjobbkor jött be.” - Hosnyánszky Norbert

Vámos Márton volt a meccs másik nagy góllövője: ő is két találattal járult hozzá a győzelemhez. A magyar csapat olyan jól védekezett, hogy a görögök a második félidőben csak egy gólt tudtak dobni, így lett a végeredmény 7-5. A vízilabda válogatott szombat este a horvátokkal csap össze az aranyéremért, miután ők megverték a szerbeket. Vámos Márton bízik a világbajnoki címben.

A szövetségi kapitány szerint, még ha az utolsó másodpercben is, de győzni fog a magyar csapat szombat este. Ugyanaz lesz a keret, mint tegnap.

Egy ideig úgy volt, hogy a világbajnoki döntőt a Hajós Alfréd Uszoda helyett a Duna Arénában játsszák. Így hétezer helyett tizenkétezer szurkoló láthatta volna a meccset. Ehhez azonban egyebek mellett át kellett volna számozni a jegyeket és az úszóviadalok után másfél óra alatt kellett volna átrendezni a pályát a vízilabda meccshez - a szervezők szerint mindez lehetetlen. Így a magyar-horvát döntőt az eredeti helyszínen, a Margitszigeten játsszák, szombat este fél 9-től.

Fotó: Czagány Balázs

Legnézettebb videók