Műsorújság
RTL Most

Katasztrofális gázrobbanás Rio de Janeiróban

Legkevesebben hárman meghaltak, tucatnyinál több a sebesültek száma, néhányan súlyos állapotban vannak.
SZÖRNYŰ: Mindent elsöpört a robbanás

Nem egy merénylet képét rögzítette az utcai biztonsági kamera. Az egyik étteremből indult a hatalmas robbanás, ami szinte mindent letarolt a környéken. A légifelvételek mutatják meg igazán a detonáció erejét és hatását. Földrengés után látni ilyet.

A robbanás katasztrófaövezetté változtatta Rio belvárosának érintett részét. Szerzso Szimoes tűzoltó azt magyarázta, hogy előző nap munkaszünet volt, a boltok nem nyitottak ki, ezért senki nem vette észre, hogy gyűlik a gáz, így aztán a csütörtöki munkakezdéskor az pillanatok alatt berobbant valamitől.

A helyiek önvédelmi egyesületének vezetője azt mondta, hogy az étterem alagsorában több gázpalackot tároltak, valószínűleg az egyik szivárgott, majd amikor villanyt gyújtott valaki, bekövetkezett a detonáció. Az épület, amelyben az étterem és fölötte lakások voltak, rommá lett.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hol kezdődött a szivárgás, a helyi gázművek nem zárja ki azt a lehetőséget sem, hogy valamelyik földalatti vezetékben. Akkor pedig nagyobb baj is lehet még.

Legnézettebb videók