Műsorújság
RTL Most

Sajnálják Cicciolinától a nyugdíját?

Novembertől nyugdíjas lesz Cicciolina, aki a római parlamentben betöltött mandátuma után képviselői nyugdíjban részesül.
Havi bruttó 3108 euró (871 ezer forint) nyugdíjat kézbesítenek novembertől az olasz Radikális Párt volt parlamenti képviselőjének, Staller Ilonának. A volt pornósztár november 26-án lesz hatvanéves. Az összeg az 1987-92 között a római képviselőház soraiban végzett munkájáért jár neki. Nettó kétezer eurót fog kézbe kapni. Cicciolina lesz a 2330. képviselő, akit inaktív korában az olasz adófizetők tartanak el úgy, hogy járulékot sem fizetett érte - jegyezte meg az Il Giornale című napilap. Az újság szerint nem Cicciolina foglalkozása a felháborító, hanem az, hogy a képviselők öt év után jogosultak a nyugdíjra, az olaszok többsége pedig harmincöt évig dolgozik érte.

Ráadásul Cicciolina a nyugdíj mellett még most is fellép - tette hozzá az újság. "Keményen megdolgoztam érte. Nem egynapos bunga-bungázással kerestem" - reagált Cicciolina az Il Corriere della Sera című napilapban a kormányfő, Silvio Berlusconi szexbotrányára utalva.

Staller emlékeztetett, hogy húszezer szavazattal jutott be a római parlamentbe, ennél többet akkor a radikálisok között csak a főtitkár, Marco Pannella kapott. Az 1972-től Itáliában élő Cicciolina hiányos öltözékben, rózsaszín plüssmacival a kezében kampányolt.

„Képviselői fizetésem hatvan százalékát a pártnak adtam, és közel húsz törvényjavaslatot dolgoztam ki” - mondta. Például a szerelmeseknek nyitott parkokról, az iskolai szexuális nevelésről és a szőrmék ellen fellépőt - emlékeztetett néhányra a Corriere. Politikai karrierjét Staller Ilona 2002-ben a magyar parlamenti, 2004-ben a milánói polgármesteri választáson próbálta folytatni, sikertelenül.

Forrás: MTI

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók