Műsorújság
RTL Most

Vaklárma volt a készültség a reptereken

A dallasi reptéren biztonsági riadót rendeltek el, két utasszállító pedig vadászgép kíséretet kapott szeptember 11-én.
Fegyveres rendőrök vették körbe a dallasi reptér előtt parkoló sárga kisbuszt, miután kutyájuk kiszagolta, hogy abban robbanószer, puska és pisztoly is van. A terminált csaknem egy és háromnegyed órára le is zárták. Addigra derült ki, hogy a jármű sofőrje kaszkadőr, aki épp egy tévéfelvételre készült, a fegyverekre pedig volt engedélye.

Vadászpilóták kíséretében érkezett a New York-i Kennedy reptérre egy gép. Három utasa ugyanis feltűnően sokáig volt a mosdóban. A személyzet attól tartott, merényletre készülnek, ezért értesítették a hatóságokat. A leszállás után a három utast őrizetbe is vették, a csomagokat átvizsgálták, de semmit sem találtak, mint ahogy egy hasonló esetnél Detroitban sem.

„Éberebben figyelünk azokra, akik fenyegetnek minket, védelmünk kényelmetlenségekkel jár” - mondta az amerikai elnök, aki akár ezekre a riadókra is utalhatott a terrortámadások évfordulóján rendezett koncerten vasárnap este.

A tíz évvel ezelőtt történtekre emlékező nap zárásaként, ahogy az már szokás New Yorkban, idén is reflektorok rajzolták ki a lerombolt ikertornyok sziluettjét.

Legnézettebb videók