Műsorújság
RTL Most

Kenyérautomatát „sütött ki” egy pék

A bagette-omat friss kenyeret ad. Alkotója, egy francia pék, akinek elege lett abból, hogy törzsvevői zárás után sem hagyták nyugton.
Jean-Louis Hechtet részben az "önvédelem" vezérelte a géppék kikísérletezésében, mert elege volt, hogy törzsvevőitől zárás után - néha még az éj közepén - sem volt nyugodalma.

Tízévi tervezgetés előzte meg a masina megvalósítását. Az automatát elősütött kenyerekkel kell feltölteni, összesen 120 bagette fér a "tárba". Amikor azután valaki bedobja a vételárat, a gép azonnal süt neki kenyeret. A félkész baguette-ek 3 napig megfelelő minőségűek, ha netán nem fogynának el, a pék lecseréli őket.

Hecht rögvest két automatát állított csatasorba, és már az első hónapban 1600 bagette fogyott belőlük. Bizonyára ízlett a vevőknek, mert júliusban már 4500 gépi kenyér talált gazdára. Az egyik baguette-omat Párizsban van - itt él a pék -, a másik Hombourg-Haut északkelet-franciaországi városban.

"Ez a jövő péksége" - idézte a brit Metro újság Hechtet, aki a pékek Napóleonjaként egész Európát meg akarja hódítani, avagy lekenyerezni. Forrás: MTI

Legnézettebb videók