Műsorújság
RTL Most

Meghalt egy ember a brit zavargásokban

Londonban belehalt a zavargások során elszenvedett lőtt sebesülésébe egy 26 éves férfi kedden - közölte a rendőrség.
Az illetőre Croydon déli városrészben bukkantak rá hétfő este, helyi idő szerint negyed tízkor egy gépkocsiban. Kórházba szállították, de az orvosok nem tudták megmenteni. A BBC szerint ő az első halálos áldozata a Nagy-Britanniában dúló zavargásoknak. Nevét nem közölték.

A rendőrség letartóztatott két fiatalt a gépkocsi közelében, akiknél lopott holmit találtak. Croydonban a zavargásokban több épületet felgyújtottak.

David Cameron kormányfő ígérete szerint kedd este 16 ezer rendőrt küldenek az utcákra. "Mindent megteszünk, hogy megerősítsük a zavargások megfékezésére küldött rendőri erőket" - mondta a miniszterelnök, aki délután ellátogatott Croydonba.

A BBC szerint egy átlagos keddi napon kevesebb mint 3000 rendőr lenne szolgálatban a fővárosban.

Eddig összesen 44 rendőr sebesült meg az összecsapásokban, közülük négyen súlyos sérüléseket szenvedtek.

A rendőröknek és a tűzoltóknak sok dolguk volt a múlt éjjel, a rendőrség 20.800, a tűzoltók csaknem 2200 segélyhívást kaptak.

Eddig 525 embert vettek őrizetbe és 100 ellen emeltek vádat a szombat este az észak-londoni Tottenhamben kezdődött zavargások miatt. A rendőrség 15 képet is közzétett a fosztogatásokról. "Megtaláljuk őket" - üzente a rendőrség a képen látható randalírozóknak.

A hétfői zavargások Hackney-ben kezdődtek, és később átterjedtek Croydon, Clapham, Camden, Lewisham, Peckham, Newham, East Ham, Enfield, Woolwich, Ealing és Colliers Wood városrészekre. A hatóságok szerint hétfő éjjel már 6 ezer rendőr volt az utcákon.

Forrás: MTI

Hasonló videók

 • Folytatjuk visszatekintő sorozatunkat a rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából, hónapról hónapra idézzük fel 1989 eseményeit. 30 éve megállapodással, de nem egyetértésben zárta ülését a Nemzeti Kerekasztal. Ez volt az a fórum, amin az ellenzéki pártok, az MSZMP, valamint társadalmi szervezetek vezetői találkoztak azért, hogy Magyarország demokratikus átalakításáról tárgyaljanak. A résztvevők az államfő választás módjáról nem tudtak megegyezni.

 • Nem tudja kifizetni a teljes bért alkalmazottainak az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség. A korábban egyházként működő szervezet vezetője azt mondta, egy korábbi ingatlanügy illetékét vonták le tőlük, emiatt kerültek nehéz helyzetbe. Iványi Gábor szerint a kormány szándékosan nem adja vissza nekik az egyházi státuszukat, pedig úgy mentesültek volna az illeték alól. A Miniszterelnökség erre annyit reagált, a törvény egyértelmű.

 • Egyetlen kormánypárti képviselő sem ment el az Országgyűlés klímaügyi rendkívüli ülésére, így azt lényegében meg sem tartották. Az ellenzéki pártok egységesen bírálták a kormányt és a kormánypárti politikusokat, amiért nem veszik komolyan a klímaváltozást és a globális felmelegedést. A Fidesz-KDNP szerint az ellenzék csak kampánycélokra akarta használni a parlamentet.

 • Leomlott egy támfal egy budavári építkezésen hétfő este, amikor egy markoló próbált több méter mélyről kiemelni egy kisebb munkagépet. Csak néhány centin múlott, hogy a 20 tonnás jármű nem fordult bele az árokba. Az önkormányzat szerint nem volt engedélye a kivitelezőnek építési munkálatok végzésére csak régészeti feltárásokra, a kivitelező cég szerint viszont amilyen munkát végeztek, arra megvolt az engedélyük.

 • Rendületlenül hisz a debreceni közoktatás sikerében - így kommentálta a civishir.hu portálnak Debrecen polgármestere, hogy ő maga a városban most átadott, évi csaknem 3 millió forintos tandíjért igénybe vehető nemzetközi iskolába íratta a lányát. Papp László azt is mondta, gyermekei oktatását magánügynek tekinti. A DK szerint máshol Debrecenben zebrát sem festenek az iskolához, így a polgármesternek le kellene mondania.

 • Senki nem akar polgármester lenni Lakhegyen és képviselőnek se jelentkeztek ezért elmarad a helyi választás a Zala megyei községben. A helyiek szerint a többség kiábrándult a politikából, ezért nincsenek jelöltek az önkormányzati választásra. Hasonlóan járt Apátvarasd, Rábaszentandrás és Balatonszepezd is. Ezeken a helyeken később időközi választást tartanak.

 • Kevés az orvos vagy túl sok a beteg - ezzel indokolták a budapesti szakrendelőkben, hogy miért kell akár három hónapot is várni hasi ultrahang vizsgálatra. Azután néztük meg a budapesti ultrahang-helyzetet, hogy tegnap beszámoltunk arról, hogy a XI. kerületben egyáltalán nem tudnak időpontot adni vizsgálatra. Az emberi erőforrások minisztériumánál azt írták: várhatóan jövőre készül el a szakrendelői várólista rendszer.

   

 • Hihetetlen megmenekülés Ausztráliában! Egy férfi két napon át vonszolta magát törött lábbal és csuklóval a vadonban, mire a mentőcsapatok rátaláltak. Éppen túrázott, amikor egy hat méter magas vízesés tetejéről lezuhant. Mivel a telefonja összetört, nem tehetett mást, olyan helyre kellett másznia, ahol észrevehetik.

 • Véletlenül fejbe lőttek egy 22 éves román férfit, amikor autójából kiszállva épp templomba ment volna. Mint kiderült, a lövedék egy két és fél kilométerre lévő gyakorlótérről származott, ahol a csendőrség éppen lőgyakorlatot tartott. Az eltévedt golyó súlyosan megsebesítette a fiatalembert, de túlélte a balesetet.

Legnézettebb videók