Műsorújság
RTL Most

Lángoló indulatok már több angol városban

A főváros után több nagyvárosban, köztük Manchesterben, Liverpoolban és Birminghamben is be kellett vetni a rendőröket.
CSATATÉR: Mindent betörnek, elvisznek, vagy felgyújtanak>>>

Még mindig forronganak Londonban, a második nap krónikája>>>

Így kezdődött - az RTL Híradó riportja a zavargások első éjszakája után >>>

Kocsik lángokban, a város romokban, képgaléria>>>

Meghalt egy ember a brit zavargásokban

Zavargások, mint 20 éve és 6 éve

Egymást ráncigálják ki a feltört fogadóirodában a sapkás, csuklyás fosztogatók, hogy megszerezzék a falon lógó televíziót. Amikor nem sikerül leszedni, törnek-zúznak.

"Másfél órán keresztül néztük, amint ezek fiatalok, 13-14 éves kölykök betörték az üzleteket, aztán beszaladtak, és vitték, amit tudtak" - mondta egy férfi, aki szerint néhány fiatalnak arra is volt ideje, hogy hazavigye az eltulajdonított tárgyakat, és visszajöjjön még többért.

A zavargások már harmadik napja tartanak Londonban, és már tovább terjedtek több más városra, Birminghamre, Liverpoolra, Nottinghamre, Bristolra és Manchesterre is. A menetrend ugyanaz. Az állítólag internetes közösségi oldalakon szerveződő bandák délután, koraeste kezdik a pusztítást. Autók ablakait törik be, majd felgyújtják ezeket. Lángba borítanak üzleteket is. És már nemcsak a külvárosokban portyáznak. Dankó Attila a turisták által is kedvelt Camden Town-nál lakik, hajnalban náluk is megjelent 50-60 huligán.

„Eléggé megijedtünk, mert bementek a házak közé és attól féltünk, nehogy felgyújtsanak valamit. Hát így félelemben telt vagy 20 perc, amikor után amegérkeztek a rohamrendőrök, és lezárták az utat, a kereszteződéseket, és utána összességében egy háromnegyedóra múlva szivárogtak el ezek a tüntetők, ezek a huligánok” – mondta Dankó Attila.

Volt, aki rosszabbul járt.

"Szörnyű zajt hallottam. Felkapcsoltam az ágyam mellett a lámpát, és itt volt ez a fickó, tiszta feketében. Megkérdeztem, hogy mit akar. Aztán a társának azt mondta, hogy " menjünk innen" és el is mentek" – mesélte egy nő.

Reggel a lakók alig mertek kilépni az utcára London egyik elegánsabbnak számító részén.

A zavargásokat még szombaton egy 29 éves férfi halála váltotta ki.A négygyermekes férfit a múlt héten lőtték le. Az eset körülményei zavarosak, a rendőrség pedig eddig nem árult el részleteket. Az ügyben kedden vizsgálat kezdődik.

Hasonló videók

 • Folytatjuk visszatekintő sorozatunkat a rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából, hónapról hónapra idézzük fel 1989 eseményeit. 30 éve megállapodással, de nem egyetértésben zárta ülését a Nemzeti Kerekasztal. Ez volt az a fórum, amin az ellenzéki pártok, az MSZMP, valamint társadalmi szervezetek vezetői találkoztak azért, hogy Magyarország demokratikus átalakításáról tárgyaljanak. A résztvevők az államfő választás módjáról nem tudtak megegyezni.

 • Nem tudja kifizetni a teljes bért alkalmazottainak az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség. A korábban egyházként működő szervezet vezetője azt mondta, egy korábbi ingatlanügy illetékét vonták le tőlük, emiatt kerültek nehéz helyzetbe. Iványi Gábor szerint a kormány szándékosan nem adja vissza nekik az egyházi státuszukat, pedig úgy mentesültek volna az illeték alól. A Miniszterelnökség erre annyit reagált, a törvény egyértelmű.

 • Egyetlen kormánypárti képviselő sem ment el az Országgyűlés klímaügyi rendkívüli ülésére, így azt lényegében meg sem tartották. Az ellenzéki pártok egységesen bírálták a kormányt és a kormánypárti politikusokat, amiért nem veszik komolyan a klímaváltozást és a globális felmelegedést. A Fidesz-KDNP szerint az ellenzék csak kampánycélokra akarta használni a parlamentet.

 • Leomlott egy támfal egy budavári építkezésen hétfő este, amikor egy markoló próbált több méter mélyről kiemelni egy kisebb munkagépet. Csak néhány centin múlott, hogy a 20 tonnás jármű nem fordult bele az árokba. Az önkormányzat szerint nem volt engedélye a kivitelezőnek építési munkálatok végzésére csak régészeti feltárásokra, a kivitelező cég szerint viszont amilyen munkát végeztek, arra megvolt az engedélyük.

 • Rendületlenül hisz a debreceni közoktatás sikerében - így kommentálta a civishir.hu portálnak Debrecen polgármestere, hogy ő maga a városban most átadott, évi csaknem 3 millió forintos tandíjért igénybe vehető nemzetközi iskolába íratta a lányát. Papp László azt is mondta, gyermekei oktatását magánügynek tekinti. A DK szerint máshol Debrecenben zebrát sem festenek az iskolához, így a polgármesternek le kellene mondania.

 • Senki nem akar polgármester lenni Lakhegyen és képviselőnek se jelentkeztek ezért elmarad a helyi választás a Zala megyei községben. A helyiek szerint a többség kiábrándult a politikából, ezért nincsenek jelöltek az önkormányzati választásra. Hasonlóan járt Apátvarasd, Rábaszentandrás és Balatonszepezd is. Ezeken a helyeken később időközi választást tartanak.

 • Kevés az orvos vagy túl sok a beteg - ezzel indokolták a budapesti szakrendelőkben, hogy miért kell akár három hónapot is várni hasi ultrahang vizsgálatra. Azután néztük meg a budapesti ultrahang-helyzetet, hogy tegnap beszámoltunk arról, hogy a XI. kerületben egyáltalán nem tudnak időpontot adni vizsgálatra. Az emberi erőforrások minisztériumánál azt írták: várhatóan jövőre készül el a szakrendelői várólista rendszer.

   

 • Hihetetlen megmenekülés Ausztráliában! Egy férfi két napon át vonszolta magát törött lábbal és csuklóval a vadonban, mire a mentőcsapatok rátaláltak. Éppen túrázott, amikor egy hat méter magas vízesés tetejéről lezuhant. Mivel a telefonja összetört, nem tehetett mást, olyan helyre kellett másznia, ahol észrevehetik.

 • Véletlenül fejbe lőttek egy 22 éves román férfit, amikor autójából kiszállva épp templomba ment volna. Mint kiderült, a lövedék egy két és fél kilométerre lévő gyakorlótérről származott, ahol a csendőrség éppen lőgyakorlatot tartott. Az eltévedt golyó súlyosan megsebesítette a fiatalembert, de túlélte a balesetet.

Legnézettebb videók