Műsorújság
RTL Most

Lángoló indulatok már több angol városban

A főváros után több nagyvárosban, köztük Manchesterben, Liverpoolban és Birminghamben is be kellett vetni a rendőröket.
CSATATÉR: Mindent betörnek, elvisznek, vagy felgyújtanak>>>

Még mindig forronganak Londonban, a második nap krónikája>>>

Így kezdődött - az RTL Híradó riportja a zavargások első éjszakája után >>>

Kocsik lángokban, a város romokban, képgaléria>>>

Meghalt egy ember a brit zavargásokban

Zavargások, mint 20 éve és 6 éve

Egymást ráncigálják ki a feltört fogadóirodában a sapkás, csuklyás fosztogatók, hogy megszerezzék a falon lógó televíziót. Amikor nem sikerül leszedni, törnek-zúznak.

"Másfél órán keresztül néztük, amint ezek fiatalok, 13-14 éves kölykök betörték az üzleteket, aztán beszaladtak, és vitték, amit tudtak" - mondta egy férfi, aki szerint néhány fiatalnak arra is volt ideje, hogy hazavigye az eltulajdonított tárgyakat, és visszajöjjön még többért.

A zavargások már harmadik napja tartanak Londonban, és már tovább terjedtek több más városra, Birminghamre, Liverpoolra, Nottinghamre, Bristolra és Manchesterre is. A menetrend ugyanaz. Az állítólag internetes közösségi oldalakon szerveződő bandák délután, koraeste kezdik a pusztítást. Autók ablakait törik be, majd felgyújtják ezeket. Lángba borítanak üzleteket is. És már nemcsak a külvárosokban portyáznak. Dankó Attila a turisták által is kedvelt Camden Town-nál lakik, hajnalban náluk is megjelent 50-60 huligán.

„Eléggé megijedtünk, mert bementek a házak közé és attól féltünk, nehogy felgyújtsanak valamit. Hát így félelemben telt vagy 20 perc, amikor után amegérkeztek a rohamrendőrök, és lezárták az utat, a kereszteződéseket, és utána összességében egy háromnegyedóra múlva szivárogtak el ezek a tüntetők, ezek a huligánok” – mondta Dankó Attila.

Volt, aki rosszabbul járt.

"Szörnyű zajt hallottam. Felkapcsoltam az ágyam mellett a lámpát, és itt volt ez a fickó, tiszta feketében. Megkérdeztem, hogy mit akar. Aztán a társának azt mondta, hogy " menjünk innen" és el is mentek" – mesélte egy nő.

Reggel a lakók alig mertek kilépni az utcára London egyik elegánsabbnak számító részén.

A zavargásokat még szombaton egy 29 éves férfi halála váltotta ki.A négygyermekes férfit a múlt héten lőtték le. Az eset körülményei zavarosak, a rendőrség pedig eddig nem árult el részleteket. Az ügyben kedden vizsgálat kezdődik.

Legnézettebb videók