Műsorújság
RTL Most

Lángoló indulatok már több angol városban

A főváros után több nagyvárosban, köztük Manchesterben, Liverpoolban és Birminghamben is be kellett vetni a rendőröket.
CSATATÉR: Mindent betörnek, elvisznek, vagy felgyújtanak>>>

Még mindig forronganak Londonban, a második nap krónikája>>>

Így kezdődött - az RTL Híradó riportja a zavargások első éjszakája után >>>

Kocsik lángokban, a város romokban, képgaléria>>>

Meghalt egy ember a brit zavargásokban

Zavargások, mint 20 éve és 6 éve

Egymást ráncigálják ki a feltört fogadóirodában a sapkás, csuklyás fosztogatók, hogy megszerezzék a falon lógó televíziót. Amikor nem sikerül leszedni, törnek-zúznak.

"Másfél órán keresztül néztük, amint ezek fiatalok, 13-14 éves kölykök betörték az üzleteket, aztán beszaladtak, és vitték, amit tudtak" - mondta egy férfi, aki szerint néhány fiatalnak arra is volt ideje, hogy hazavigye az eltulajdonított tárgyakat, és visszajöjjön még többért.

A zavargások már harmadik napja tartanak Londonban, és már tovább terjedtek több más városra, Birminghamre, Liverpoolra, Nottinghamre, Bristolra és Manchesterre is. A menetrend ugyanaz. Az állítólag internetes közösségi oldalakon szerveződő bandák délután, koraeste kezdik a pusztítást. Autók ablakait törik be, majd felgyújtják ezeket. Lángba borítanak üzleteket is. És már nemcsak a külvárosokban portyáznak. Dankó Attila a turisták által is kedvelt Camden Town-nál lakik, hajnalban náluk is megjelent 50-60 huligán.

„Eléggé megijedtünk, mert bementek a házak közé és attól féltünk, nehogy felgyújtsanak valamit. Hát így félelemben telt vagy 20 perc, amikor után amegérkeztek a rohamrendőrök, és lezárták az utat, a kereszteződéseket, és utána összességében egy háromnegyedóra múlva szivárogtak el ezek a tüntetők, ezek a huligánok” – mondta Dankó Attila.

Volt, aki rosszabbul járt.

"Szörnyű zajt hallottam. Felkapcsoltam az ágyam mellett a lámpát, és itt volt ez a fickó, tiszta feketében. Megkérdeztem, hogy mit akar. Aztán a társának azt mondta, hogy " menjünk innen" és el is mentek" – mesélte egy nő.

Reggel a lakók alig mertek kilépni az utcára London egyik elegánsabbnak számító részén.

A zavargásokat még szombaton egy 29 éves férfi halála váltotta ki.A négygyermekes férfit a múlt héten lőtték le. Az eset körülményei zavarosak, a rendőrség pedig eddig nem árult el részleteket. Az ügyben kedden vizsgálat kezdődik.

Hasonló videók

  • Ételmérgezést kapott a miskolci jégkorongcsapat több tagja egy szlovákiai tornán, Poprádon. Este döntőt játszottak volna az évtizedes hagyományokkal rendelkező tornán, a Tátra kupán. A mérkőzést azonban le kellett mondani, mert a csapat nagy része rosszul lett a szállodában elfogyasztott vacsora után. Sőt többen rövid időre kórházba kerültek.

  • 100 éves lett az amerikai kosárlabda-sport egyik legnagyobb sztárja. Nem egy volt játékosról van szó, hanem egy apácáról, aki a mai napig fontos szerepet tölt be a chicagói Loyola Ignác, katolikus magánegyetem csapatának életében. Jean, vagyis Janka nővér annyira népszerű, hogy más csapatok is próbálták már magukhoz csábítani.

  • Nem tetszett a színdarab a fideszes polgármesternek, elmaradt a bemutató a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevál nyitóünnepségén – erről az ugytudjuk.hu írt először. A helyi hírportál szerint Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója ajándéknak szánta az előadást a karnevál közönségének, amit végül a zárónapon és a tervezettől eltérő helyszínen mutattak be. A polgármester elismerte az RTL Híradónak, hogy nem nyerte el a tetszését a darab. A szombathelyi ellenzék szerint a városvezetés évek óta próbálja ellehetetleníteni a színházalapító Jordán Tamást.

  • A főpolgármester-jelöltek többsége kihirdette programját. Karácsony Gergely élő, élhető és zöld várost ígért a budapestieknek, a 23 ellenzéki kerületi polgármesterjelölttel együtt facsemetéket vitt a Deák térre, ezeket a választás után a városháza parkolójában akarják elültetni. Tarlós István főpolgármester közben az állami rádiónak nyilatkozott és alkalmatlannak nevezte az ellenzéki jelölteket. A főpolgármesteri posztért összesen nyolcan indulnak, többen közülük a közéletben eddig ismeretlen emberek.

  • Újra Budapestre jön a török elnök - erről a kormánypárti Magyar Nemzeti írt először. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kérdésünkre azt közölte: Recep Tayyp Erdogan novemberben részt vesz a Magyar-Török Együttműködési Tanács ülésén, és tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel. Legutóbb tavaly járt Budapesten, akkor katonai együttműködési megállapodást írtak alá, ennek részleteiről a DK szerint azóta sem tudni semmit.

  • Meghalt az Egyesült Államokban egy férfi, aki elektromos cigarettától lett beteg, és került kórházba. A hatóságok közlése szerint a tragédia pár hete történt, és a vizsgálatok még tartanak. Egyelőre annyit tudni, hogy csaknem 200-an lettek betegek az elektromos cigarettától. Többségük elismerte, hogy THC tartalmú anyag gőzét szívták be. A THC a marihuána fő hatóanyaga.

  • Több órás várakozás a határokon! A hazatérő nyaralók és a Nyugat-Európa felé tartó vendégmunkások miatt néhol kilométeres kocsisorok alakultak ki. A röszkei kishatárnál például reggel óta mindkét sávot csak belépésre használják. A rendőrség azt tanácsolja, indulás előtt érdemes a várakozási idővel is számolni.

  • Egymást érik a bejelentések a parlagfüves területekről. A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület már több mint 500 olyan területről kapott jelzést, ahol nem kaszálták le az allergén növényt. A Népegészségügyi Központ adatai szerint már most is nagyon magas a parlagfű pollenkoncentrációja, de a következő időszakban tovább romolhat a helyzet.    

  • Országszerte 26 helyen, 170 állatvédő szervezet és civilek tüntettek az állatkínzás ellen. Egyértelműbb és szigorúbb szabályozást, valamint súlyosabb büntetés kiszabását követelték azokra, akik bántják állataikat. A Noé Állatotthon vezetője szerint eddig többnyire felfüggesztett börtönt kaptak az állatkínzók, aminek nincs visszatartó ereje. Az Igazságügyi Minisztérium azt írta, nyitottak a civilek javaslataira.

Legnézettebb videók