Műsorújság
RTL Most

Még mindig forronganak Londonban

Már a belvárosban is tomboltak a fiatalok Londonban a zavargások második éjszakáján.
LONDON: Újabb fosztogatások, tüzes összecsapások

A zavargások második éjszakáján a brit főváros északi és déli részén is sok dolga volt a hatóságnak. Körülbelül 200 főleg fiatal tombolt az utcákon.

Ahova sikerült bejutniuk, onnan mindent elvittek. Például senki sem akadályozta meg abban, hogy egy tévét cipeljenek haza. Londonnak ezen a részén is ad ki lakásokat magyaroknak Szabó László. Azt mondja, bérlői nehéz éjszakán vannak túl.

„Egész éjszaka rendőrségi helikopterek köröztek, és így elég hangos volt az éjszaka. Vannak még mindig egyes főutak, amik le vannak zárva, busszal, tömegközlekedéssel sem megközelíthetőek. Nem hallottuk, hogy bárki megsérült volna a magyarok közül" – monta Szabó László.

Tottenham hétfőn már nyugodt volt. Csak ezek a kiégett járművek utalnak arra, hogy egy nappal korábban itt kezdődtek a zavargások, miután a rendőrök csütörtökön lelőttek egy 29 éves, négy gyermekes büntetett előéletű férfit. A családnak órákon keresztül nem mondtak semmit, és azóta sem tisztázták, pontosan mi történt. Ez bőszítette fel a tiltakozókat.

„Az elmúlt éjszaka cselekedeteinek nincs köze a halálesethez. Ez nem más, mint értelmetlen erőszak és közönséges rablás, és ez tejesen elfogadhatatlan” - mondta Nick Clegg, az épp nyaraló brit kormányfő helyettese.

A lelőtt férfi ügyében kedden kezdődik a vizsgálat, testvére arra kért mindenkit hagyjanak fel a vandalizmussal. London vezetése attól tart, hogy egy évvel az olimpia előtt rossz fényt vetnek a történtek a városra. Főleg az, hogy tegnap a turisták által kedvelt belvárosban is garázdálkodott egy 50 fős csoport. A következő napokban ezért több rendőrt vezényelnek az utcákra.

Hasonló videók

 • Folytatjuk visszatekintő sorozatunkat a rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából, hónapról hónapra idézzük fel 1989 eseményeit. 30 éve megállapodással, de nem egyetértésben zárta ülését a Nemzeti Kerekasztal. Ez volt az a fórum, amin az ellenzéki pártok, az MSZMP, valamint társadalmi szervezetek vezetői találkoztak azért, hogy Magyarország demokratikus átalakításáról tárgyaljanak. A résztvevők az államfő választás módjáról nem tudtak megegyezni.

 • Nem tudja kifizetni a teljes bért alkalmazottainak az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség. A korábban egyházként működő szervezet vezetője azt mondta, egy korábbi ingatlanügy illetékét vonták le tőlük, emiatt kerültek nehéz helyzetbe. Iványi Gábor szerint a kormány szándékosan nem adja vissza nekik az egyházi státuszukat, pedig úgy mentesültek volna az illeték alól. A Miniszterelnökség erre annyit reagált, a törvény egyértelmű.

 • Egyetlen kormánypárti képviselő sem ment el az Országgyűlés klímaügyi rendkívüli ülésére, így azt lényegében meg sem tartották. Az ellenzéki pártok egységesen bírálták a kormányt és a kormánypárti politikusokat, amiért nem veszik komolyan a klímaváltozást és a globális felmelegedést. A Fidesz-KDNP szerint az ellenzék csak kampánycélokra akarta használni a parlamentet.

 • Leomlott egy támfal egy budavári építkezésen hétfő este, amikor egy markoló próbált több méter mélyről kiemelni egy kisebb munkagépet. Csak néhány centin múlott, hogy a 20 tonnás jármű nem fordult bele az árokba. Az önkormányzat szerint nem volt engedélye a kivitelezőnek építési munkálatok végzésére csak régészeti feltárásokra, a kivitelező cég szerint viszont amilyen munkát végeztek, arra megvolt az engedélyük.

 • Rendületlenül hisz a debreceni közoktatás sikerében - így kommentálta a civishir.hu portálnak Debrecen polgármestere, hogy ő maga a városban most átadott, évi csaknem 3 millió forintos tandíjért igénybe vehető nemzetközi iskolába íratta a lányát. Papp László azt is mondta, gyermekei oktatását magánügynek tekinti. A DK szerint máshol Debrecenben zebrát sem festenek az iskolához, így a polgármesternek le kellene mondania.

 • Senki nem akar polgármester lenni Lakhegyen és képviselőnek se jelentkeztek ezért elmarad a helyi választás a Zala megyei községben. A helyiek szerint a többség kiábrándult a politikából, ezért nincsenek jelöltek az önkormányzati választásra. Hasonlóan járt Apátvarasd, Rábaszentandrás és Balatonszepezd is. Ezeken a helyeken később időközi választást tartanak.

 • Kevés az orvos vagy túl sok a beteg - ezzel indokolták a budapesti szakrendelőkben, hogy miért kell akár három hónapot is várni hasi ultrahang vizsgálatra. Azután néztük meg a budapesti ultrahang-helyzetet, hogy tegnap beszámoltunk arról, hogy a XI. kerületben egyáltalán nem tudnak időpontot adni vizsgálatra. Az emberi erőforrások minisztériumánál azt írták: várhatóan jövőre készül el a szakrendelői várólista rendszer.

   

 • Hihetetlen megmenekülés Ausztráliában! Egy férfi két napon át vonszolta magát törött lábbal és csuklóval a vadonban, mire a mentőcsapatok rátaláltak. Éppen túrázott, amikor egy hat méter magas vízesés tetejéről lezuhant. Mivel a telefonja összetört, nem tehetett mást, olyan helyre kellett másznia, ahol észrevehetik.

 • Véletlenül fejbe lőttek egy 22 éves román férfit, amikor autójából kiszállva épp templomba ment volna. Mint kiderült, a lövedék egy két és fél kilométerre lévő gyakorlótérről származott, ahol a csendőrség éppen lőgyakorlatot tartott. Az eltévedt golyó súlyosan megsebesítette a fiatalembert, de túlélte a balesetet.

Legnézettebb videók