Műsorújság
RTL Most

Rendőrautót, buszt és boltokat gyújtottak fel

Zavargások robbantak ki London Tottenham városrészében amiatt, hogy rendőrök megöltek egy négygyerekes családapát.
LONDON: Gyújtogattak a tüntetők

NÉZŐI: Oltás a londoni tüntetés után

Kövekkel, petárdákkal, Molotov-koktélokkal dobálták meg a rohamrendőröket szombat este nyolc óra után az arcukat eltakaró tüntetők London északi részén, Tottenhamben. Eredetileg a kerület rendőrörsénél gyűltek össze több százan, hogy megemlékezzenek arról a négygyermekes, 29 éves családapáról, akit tűzharcban lőttek le a rendőrök még csütörtökön. A tüntetés azonban hamar zavargásba torkollott.

A randalírozók két rendőrautót, egy emeletes buszt és több épületet is felgyújtottak. Boltokat is kifosztottak, sokan bevásárlókocsikba pakolták zsákmányukat. Néhány bankautomatát kiszakítottak a helyéről.

A zavargásoktól néhány száz méterre lakik egy magyar fiatalember, aki feltöltött honlapunkra egy videót, melyen látszik, hogy a tűzoltók még vasárnap reggel is oltották a felgyújtott házakat. Balázs Krisztián lefényképezte a kiégett autókat, a betört kirakatokat és a járőröző rendőröket.

„Mi itthon voltunk a zavargás idején, de folyamatosan lehetett hallani a hangokat illetve a rendőrségi helikopter körözését a levegőben fejünk felett és a rohamkocsik helyszínre érkezését. Nem mondanám, hogy igazán félünk, mert arra talán nincsen ok, de attól azért mindenképpen tartunk, hogy ez nehogy elfajuljon még jobban” – mondta Balázs Krisztián.

Tottenhamben él London legnagyobb fekete bőrű közössége. 1985-ben már volt itt hasonlóan súlyos zavargás, miután házkutatás közben szívrohamot kapott egy asszony: akkor egy rendőrt leszúrtak, végül hatvan ember került kórházba.

Fotó: Balázs Krisztián

Hasonló videók

 • Folytatjuk visszatekintő sorozatunkat a rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából, hónapról hónapra idézzük fel 1989 eseményeit. 30 éve megállapodással, de nem egyetértésben zárta ülését a Nemzeti Kerekasztal. Ez volt az a fórum, amin az ellenzéki pártok, az MSZMP, valamint társadalmi szervezetek vezetői találkoztak azért, hogy Magyarország demokratikus átalakításáról tárgyaljanak. A résztvevők az államfő választás módjáról nem tudtak megegyezni.

 • Nem tudja kifizetni a teljes bért alkalmazottainak az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség. A korábban egyházként működő szervezet vezetője azt mondta, egy korábbi ingatlanügy illetékét vonták le tőlük, emiatt kerültek nehéz helyzetbe. Iványi Gábor szerint a kormány szándékosan nem adja vissza nekik az egyházi státuszukat, pedig úgy mentesültek volna az illeték alól. A Miniszterelnökség erre annyit reagált, a törvény egyértelmű.

 • Egyetlen kormánypárti képviselő sem ment el az Országgyűlés klímaügyi rendkívüli ülésére, így azt lényegében meg sem tartották. Az ellenzéki pártok egységesen bírálták a kormányt és a kormánypárti politikusokat, amiért nem veszik komolyan a klímaváltozást és a globális felmelegedést. A Fidesz-KDNP szerint az ellenzék csak kampánycélokra akarta használni a parlamentet.

 • Leomlott egy támfal egy budavári építkezésen hétfő este, amikor egy markoló próbált több méter mélyről kiemelni egy kisebb munkagépet. Csak néhány centin múlott, hogy a 20 tonnás jármű nem fordult bele az árokba. Az önkormányzat szerint nem volt engedélye a kivitelezőnek építési munkálatok végzésére csak régészeti feltárásokra, a kivitelező cég szerint viszont amilyen munkát végeztek, arra megvolt az engedélyük.

 • Rendületlenül hisz a debreceni közoktatás sikerében - így kommentálta a civishir.hu portálnak Debrecen polgármestere, hogy ő maga a városban most átadott, évi csaknem 3 millió forintos tandíjért igénybe vehető nemzetközi iskolába íratta a lányát. Papp László azt is mondta, gyermekei oktatását magánügynek tekinti. A DK szerint máshol Debrecenben zebrát sem festenek az iskolához, így a polgármesternek le kellene mondania.

 • Senki nem akar polgármester lenni Lakhegyen és képviselőnek se jelentkeztek ezért elmarad a helyi választás a Zala megyei községben. A helyiek szerint a többség kiábrándult a politikából, ezért nincsenek jelöltek az önkormányzati választásra. Hasonlóan járt Apátvarasd, Rábaszentandrás és Balatonszepezd is. Ezeken a helyeken később időközi választást tartanak.

 • Kevés az orvos vagy túl sok a beteg - ezzel indokolták a budapesti szakrendelőkben, hogy miért kell akár három hónapot is várni hasi ultrahang vizsgálatra. Azután néztük meg a budapesti ultrahang-helyzetet, hogy tegnap beszámoltunk arról, hogy a XI. kerületben egyáltalán nem tudnak időpontot adni vizsgálatra. Az emberi erőforrások minisztériumánál azt írták: várhatóan jövőre készül el a szakrendelői várólista rendszer.

   

 • Hihetetlen megmenekülés Ausztráliában! Egy férfi két napon át vonszolta magát törött lábbal és csuklóval a vadonban, mire a mentőcsapatok rátaláltak. Éppen túrázott, amikor egy hat méter magas vízesés tetejéről lezuhant. Mivel a telefonja összetört, nem tehetett mást, olyan helyre kellett másznia, ahol észrevehetik.

 • Véletlenül fejbe lőttek egy 22 éves román férfit, amikor autójából kiszállva épp templomba ment volna. Mint kiderült, a lövedék egy két és fél kilométerre lévő gyakorlótérről származott, ahol a csendőrség éppen lőgyakorlatot tartott. Az eltévedt golyó súlyosan megsebesítette a fiatalembert, de túlélte a balesetet.

Legnézettebb videók