Műsorújság
RTL Most

Szeretteik helyett a pohár alját nézik

Egy felmérés szerint brit felnőttek 61 százaléka az ivást jelölte meg első helyen, mint a lazításhoz szükséges „segítőtársat.”
A Drinkaware elnevezésű jótékonysági szervezet munkatársai 825 felnőttet kérdeztek meg Nagy-Britanniában arról, hogy mivel vezetik le napi feszültségüket és negatív érzéseiket.

A válaszadók 61 százaléka az ivást tette az első helyre, 28 százalékuk a gyerekeikkel és 26 százalékuk a párjukkal eltölthető időt.

Az otthoni esti italozásért a nők 73 százaléka, míg a férfiaknak csak 26 százaléka okolta a nap közben elszenvedett stresszt. A nők többsége a bort választja, míg a brit férfiak inkább a sört részesítik előnyben egy átlagos otthon töltött este folyamán.

Ezúttal is kiderült, hogy az iváshoz sok minden szolgálhat indokként: stresszes esemény (a megkérdezettek kétharmada), rossz nap (73 százalék), nagy(szerű) nap (15 százalék) vagy egyszerűen egy jó nap (17 százalék).

A felmérésben résztvevők negyede érzi úgy, hogy hetente legalább kétszer túl sokat iszik - idézte a felmérés eredményét a The Daily Telegraph online kiadása (http://www.telegraph.co.uk). A nőknek hetente 14, a férfiaknak hetente 21 egységnél több alkohol nem ajánlott.

A felmérés szerint a brit nők 61 százaléka a javasolt mennyiségnek legalább a dupláját fogyasztja el (átlagosan napi 4 adagot), a férfiak 61 százaléka a másfélszeresét (átlagosan legkevesebb napi 4 egységet).

Forrás: MTI

Legnézettebb videók