Műsorújság
RTL Most

Megölték az afgán elnök egyik tanácsadóját

Megölték vasárnap este Hamid Karzai afgán elnök egyik tanácsadóját, parlamenti képviselőt.
A támadók - akik legalább ketten voltak és robbanómellényt viseltek - berontottak Dzsán Mohammad Hán házába, tűzharcba keveredtek testőreivel, és lelőtték a házigazdát és vendégét, Mohammad Asim Vatanval képviselőt - közölte a védelmi minisztérium és rendőrségi tisztségviselők.

A riasztott afgán biztonsági erők kivonultak a házhoz, és megrohamozták azt. Órákig tartó küzdelem kezdődött, amelyben legalább az egyik támadó meghalt. Két robbanás hallatszott a házból, de nem biztos, hogy a támadókon lévő pokolgépek okozták azokat. Egyelőre nem tudni, hogy sikerült-e az összes támadót ártalmatlanná tenni - írták a hírügynökségek értesüléseik alapján.

A tálibok egyik szóvivője jelentkezett, és közölte, hogy két öngyilkos merénylőjük hajtotta végre a támadást, valamint hogy Hán testőrei közül is megöltek legalább egyet. Azzal vádolta Hánt, hogy "segítette az amerikaiakat, és rémtetteket követett el az afgán nép ellen".

A tálibok az utóbbi időben több magas rangú afgán vezetőt gyilkoltak meg. Kedden ölték meg Kandahárban az afgán elnök egyik öccsét, bizalmasát, törzsi vezetőt, Dél-Afganisztán egyik legbefolyásosabb emberét, Ahmed Váli Karzait.

Forrás: MTI

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók