Műsorújság
RTL Most

Keresik a hajókatasztrófa túlélőit

A tragédia helyszínén még 110 embert keresnek a mentőalakulatok.
Még legalább 80 embert keresnek a volgai hajókatasztrófa helyszínén az orosz mentőcsapatok. A turistahajó vasárnap süllyedt el eddig tisztázatlan okok miatt. Egyelőre úgy tudni, hogy külföldiek nem voltak a fedélzeten.

Az Arabella nevű hajó hozta a túlélőket, akiket a szerencsétlenség után húztak ki a vízből. A parton a családtagok sírva ölelték meg őket.

Egyikük elmondta, hogy a katasztrófa után két teherhajó is elment mellettük, de hiába integettek, egyik sem vette őket a fedélzetére. Végül az Arabella legénysége mentette meg a 83 embert.

A Bulgaria nevű hajó esős, szeles időben süllyedt el, amikor a Volga folyóhoz kapcsolódó Kujbisev víztározón haladt. Hirtelen irányt váltott, majd előbb az oldalára dőlt, és miután a víz elárasztotta, percek alatt elsüllyedt. A fedélzeten legalább 50 gyerek volt. A búvárok folyamatosan kutatnak a túlélők után. A hajótestből nem hallanak hangokat. A rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a legtöbb utas a hajó belsejében lévő bárban és egy másik teremben tartózkodott, amikor a baleset történt.

A turistahajót még 1955-ben építették Csehszlovákiában. A hatóságok szerint évek óta nem végeztek rajta ellenőrzést, és nagyobb javítást sem. Az eddigi vizsgálatok szerint a tragédiához hozzájárulhatott az is, hogy legfeljebb 120 embert szállíthatott volna és 208-an voltak rajta. A balesetben a kapitány is életét vesztette.

Hasonló videók

  • Hongkongban újra összecsaptak a Kína-párti és a kormányellenes tüntetők. Először egy bevásárlóközpontban tört ki verekedés a két tábor között, majd a rendőrök közbeléptek. Később azonban az utcákon is folytatódtak a zavargások. Több embert letartóztatottak.

  • 230 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Kúria Érd fideszes polgármesterét, szerintük ugyanis az uniós választás előtt T. Mészáros András jogszerűtlenül buzdította levélben az első szavazókat: voksoljanak a Fideszre. A rendőrség szerint azonban bűncsselekmény nem történt, ezért két hete megszüntették a nyomozást - írta meg a 24.hu. A helyi ellenzék közös polgármesterjelöltje, Csőzik László az ügyészséghez fordult, szerintük a rendőrség nem nyomozott elég alaposan.

  • Nem esne el Budapest 1000 milliárd forint fejlesztési támogatástól, de az nem mindegy, hogy ki dönthet annak felhasználásáról, erről Tarlós István főpolgármester beszélt. Karácsony Gergely ellenzéki jelölt szerint Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter megzsarolta a budapestieket azzal a korábbi nyilatkozatával, amely szerint a Budapest fejlesztésére vonatkozó megállapodás addig érvényes, amíg Tarlós István a főpolgármester.

  • Az ellenzéki polgármesterjelölt és a helyi Fidesz is feljelentést tesz Egerben azért, mert mindannyian azt feltételezik riválisukról, hogy visszaéltek az ajánlóíveiket aláírók személyes adataival. Az ügy abból indult ki, hogy az ellenzéki pártok által támogatott Mirkóczki Ádám szerint a kormánypárti polgármester, Habis László íveiről egy eddig nem politizáló független jelölt íveire másoltak személyes adatokat. Az érintettek szerint ilyen nem történt.

  • Nyomozást indított a rendőrség a közvéleménykutatásnak álcázott lejárató telefonhívások miatt Pécsen. Ezt az Index írta meg. A kérdezőbiztosként bemutatkozó ismeretlenek az ellenzéki polgármesterjelöltet, Péterffy Attilát egyebek mellett családon belüli erőszakkal hozták összefüggésbe. A rendőrök rágalmazás gyanújával nyomoznak.

  • A magyar irodalom egyik legismertebb alakjáról a világ minden részén megemlékeztek a nagy lapok. Az író hosszan tartó betegség után, 86 évesen halt meg. Konrád Györgyöt a főváros saját halottjának tekinti.

  • Könnygázzal fújt le egy tanítónő egy hat és egy hét éves gyereket az osztályteremben Tasnádszántón. A magyar határhoz közeli településen dolgozó pedagógus ezt azzal magyarázta, hogy a gyerekek megtámadták. A tanárt kirúgták, és őrizetbe is vette a rendőrség. Akár hét év börtönbüntetést is kaphat.

  • Tűz egy brazil kórházban, 11-en meghaltak. Egy riói klinikán csaptak fel a lángok valószínűleg elektromos rövidzárlat miatt. Az épület gyorsan megtelt füsttel és többen már nem tudtak kimenekülni. A betegeket más kórházakban helyezték el.

  • Súlyos személyiségzavaros betegeken és skizofréneken is segít egy 3 éves spániel. Zsebi akár azt is képes elérni, hogy szorongó páciensek is megnyíljanak a pszichiáter előtt. Gazdájával bemutatót tartottak a Semmelweis Egyetem Egészség Napján. Ahol szó volt arról is, milyen pszichés segítségre szorulnak a külföldre költözők.

Legnézettebb videók