Műsorújság
RTL Most

Földhöz vágódott landoláskor egy Malév-gép

Kifutópályának csapódott egy Malév-gép farokrésze a görögországi Heraklion repterén leszállás közben.
A földetérés előtti pillantokban a gép farka a földhöz csapódott, de a pilótának sikerült egyenesben tartania a repülőt, megállt a kifutón és a helyére gurult. Úgy tudjuk, senki sem sérült meg.

A kifutó rövid és a tenger is közel van. Az RTL Híradója által megkérdezett pilóta szerint folyamatosan változik a széljárás a leszállópályán, ami nagyon megnehezíti a landolást. Ráadásul nem csak emiatt veszélyes ez a reptér.

„Rövid is a pálya és a másik: ilyenkor a görög reptereken magas a hőmérséklet. A beton pedig átveszi a meleget. Ez a hatás az utolsó pár méteren jelentkezik, ami ahhoz kellene, hogy szép leszállást tudjon az ember produkálni” – mondta Szentgyörgyi Dezső korábbi pilóta.

A forró levegő ugyanis más sűrűségű, ezért a gép ilyen esetben könnyen megbillenhet leszálláskor. A gépen 187-en voltak szombat este. Az esetről hírt szerző Airportál internetes oldalnak szemtanúk azt mondták, komoly sérülések lettek a gépen. A szakember szerint ennek ellenére az ütközésből nem sokat érezhettek az utasok.

„Amit érezni lehetne ilyenkor az egy dolog. Azt, hogy voltaképpen elszökik a levegő a gépből. Ez viszont földközelben nem annyira veszélyes” – mondta Szentgyörgyi Dezső.

A Malévnál hétfőn csak annyit közöltek, hogy törölték a Heraklionból Budapestre visszafelé tartó járatot műszaki problémák miatt, de az utasokért egy másik repülőgépet küldött a társaság. A sérült gép most is Heraklionban van, a Malév szerelői dolgoznak rajta.

A kép illusztráció!

Hasonló videók

  • Tengeri buborék - ez a neve annak az új környezetkímélő vízi közlekedési eszköznek, amelyet ezen a héten tesztelnek a francia fővárosban. A leginkább egy űrkapszulára hasonlító vízitaxi jövő tavasztól már működésbe is állhat a Szajnán. Párizs mellett egyébként több más európai nagyváros is érdeklődik a hajók iránt. Azt remélik, ezekkel csökkenthetik dugókat.

  • Jogerősen 99 millió forint kártérítés jár az államtól a szegregált gyöngyöspatai roma tanulóknak. Erről szerdán döntött a Debreceni Ítélőtábla. Az ítélet szerint 13 éven keresztül nem csak fizikailag, hanem az oktatás színvonalában is diszkriminálták a helyi általános iskolába érkező roma fiatalokat. Külön emeleten tartották őket, egyszerre több évfolyamot tanítottak együtt és volt olyan program, amin a romák nem vehettek részt. Az EMMI szerint ők nem érintettek a perben.

  • Megtarthatja az állami kitüntetését a bicskei gyerekotthon szexuális bűncselekmények miatt elítélt egykori igazgatója. A Köztársasági Elnöki Hivatal szerint, ha valakit kitüntettek, akkor a törvények értelmében utólag nem lehet elvenni tőle. A volt igazgató jogerősen nyolc év fegyházbüntetést kapott, mert éveken át molesztálta a rá bízott gyerekeket. A Jobbik törvénymódosítást nyújt be arról, hogy ha valaki méltatlanná válik egy állami kitüntetésre, akkor elvehessék tőle.

  • Nem köszöntheti virággal, és kampányszlogennel az édesanyákat az iskolák előtt a Fidesz által támogatott hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt. Grezsa István akciójáról a Híradó is beszámolt: a helyi választási bizottság a politikust eltiltotta az ilyen kampánytól, de bírságot nem szabott ki. Szekszárdi fideszes polgármestere is törvénysértő módon kampányolt, amikor osztálytermekben osztott uzsonnásdobozokat a gyerekeknek. A két politikus nem akart nyilatkozni.

  • Rákkeltő anyaggal szennyezett gyomorsavcsökkentő gyógyszert hívnak vissza a patikákból. A szennyezést a svájci gyógyszerügyi hatóság fedezte fel egy ellenőrzésen. A nitrózamin nevű anyagot, többek között laboratóriumi patkánykísérleteknél használják daganatnövesztésre. Több gyártó, összesen 19 féle terméke érintett Magyarországon.

  • Egy leszerelt katona lövöldözni kezdett szerda délután Kijev egyik hídján, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a hidat. Amikor a rendőrök egy drónt küldtek fölé, arra is rálőtt, később viszont ellenállás nélkül megadta magát. A zavartan viselkedő férfinál nem találtak robbanószerkezetet.

  • Teljes fészekaljnyi parlagi sast mérgeztek meg a napokban Békés megyében, ilyen súlyos mérgezésre 13 éve nem volt példa. Ismeretlenek egy galambtetembe rejtettek egy olyan mérget, amelyet 2008-ban betiltottak. A madarak fészkétől nem messze tették le. Négy sas és két szarka pusztult el, a természetvédelmi kár meghaladja a négymillió forintot.

Legnézettebb videók