Műsorújság
RTL Most

Megviccelték a dalai lámát

Megpróbálták megnevettetni Ausztráliában a dalai lámát, végül mindenki csak a műsorvezetőn nevetett.
A tibeti spirituális vezető az ausztrál parlament meghívására érkezett Canberrába, ahol több kormánypárti politikus is fogadta - kivéve a miniszterelnöknőt, Julia Gillardot, aki azzal indokolta elutasítását, hogy a dalai láma már többször is járt Ausztráliában, ahol korábban számos kormányfő is fogadta őt.

Konkrét okot azonban nem említett a miniszterelnök-asszony arra, hogy miért nem akart találkozni a dalai lámával - csupán annyit mondott, sokat sejtetően, hogy döntése nincs kapcsolatban azzal, hogy a találkozó ártana a Kínához fűződő viszonyon.

Másutt, egy ausztrál tévécsatornánál azonban szívesen fogadták a tibeti szellemi vezetőt. A csatorna egyik műsorvezetője pedig megpróbálta egy viccel megnevettetni a vendéget. A vicc arról szólt, hogy a dalai láma bemegy egy pizzériába, ahol azt mondja: adjon egyet mindennel, vagyis szó szerint értelmezve: eggyé akarok válni mindennel. De a vicc annyira sajátosnak bizonyult, hogy a műsorvezető kénytelen volt beismerni: nem jött be a poén. Önkritikája és jó hangulata pedig végül még a dalai lámát is nevetésre bírta.

Legnézettebb videók