Híradó

2011.06.10. 08:43 (péntek)

Rosszabb matekosok az elvált szülők gyermekei

Rosszabb matekosok az elvált szülők gyermekei

Egy amerikai vizsgálat szerint az elvált szülők gyermekei rosszabbul teljesítettek a matematikai feladatokban, mint a teljes családban élő társaik.

Hyun Sik Kim, a Wisconsini Egyetem szociológusa az American Sociological Review című szaklapban tette közzé kutatási eredményeit. Különösen meglepte, hogy a válás előtt az érintett gyerekek semmiben nem különböztek társaiktól. Azt várta volna ugyanis, hogy a szülők közti konfliktusok, amelyek végeredményben a váláshoz vezetnek, megterhelik a gyerekeket - magyarázta a kutató Die Welt című német lap internetes kiadása szerint.

Kim összesen több mint 3500 iskolás adatait értékelte ki, akik 1998-ban még óvodáskorúak voltak, és szüleikkel egyetemben egy hosszútávú vizsgálatban vettek részt. Ez tette lehetővé, hogy a családok adatait a válás előtt és után is elemezhesse.

A matematikai teljesítmény befolyásolásán kívül a vizsgálat fényt derített arra is, hogy a válási procedúra alatt a gyerekek szorongóbbak és kevesebb önbizalmuk van, mint társaiknak, továbbá gyakrabban érzik magányosnak magukat. A szülők válása ugyanakkor egyáltalán nem hatott ki az érintett iskolások olvasási készségére.

Forrás: MTI

A kép illusztráció!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való