Műsorújság
RTL Most

Tilos napszemüveget viselni a rendőröknek

A kommunista Vietnámban megtiltották a rendőröknek, hogy szolgálat közben fekete napszemüveget viseljenek, fecsegjenek, vagy dohányozzanak.
A közbiztonsági minisztérium új rendelkezése értelmében a rendőröknek megfelelően kell viselkedni szolgálat közben - írta az állami kézben lévő Tuoi Tre című napilap angol nyelvű honlapja. Az új szabályok szerint a közlekedési rendőrök nem bújhatnak el, nem vadászhatnak lesből a szabálytalankodókra. A szombaton megjelent cikk szerint a rendőrök ezentúl nem olvashatnak könyvet, csak hivatalos ügyekben telefonálhatnak, nem ihatnak alkoholt és nem étkezhetnek a járdákat általában illegálisan elfoglaló gyorsétkezdékben.

A vietnámi közlekedési rendőröket tartják a helyiek a legkorruptabb tisztviselőknek. Tavaly a Human Rights Watch amerikai székhelyű emberi jogi szervezet felszólította az ázsiai ország vezetését, hogy vizsgálja ki a széleskörű rendőri brutalitást, mert vizsgálatuk szerint egy év alatt legalább tizenkilencszer bántalmaztak súlyosan rendőrök embereket, ezeknek az eseteknek pedig tizenöt halálos áldozatuk volt.

Forrás: AFP/ Független Hírügynökség

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók