Műsorújság
RTL Most

Őrjöngő tömeg várta a boldogító igent

Egymillióan nézték és hallgatták élőben a királyi esküvőt London központjában. A legnagyobb tömeg a Hyde Parknál és London főterén volt.
Tízezrek voltak London főterén, sokan már kora reggel óta várták az esküvő kezdetét. A ceremóniát két hatalmas képernyőn közvetítették. Többször üdvrivalgásban tört ki a tömeg. Például amikor öccsével Harryvel megjelent a vőlegény, vagy amikor a királynő beszállt az őt szállító autóba. De a legnagyobb ovációt az okozta, amikor először mutatták meg Kate Middletont esküvői ruhájában.

London belvárosa egy hatalmas piknikké alakult át. Sokan gyerekeiket is magukkal hozták. Voltak, akik pezsgőt bontottak, amikor Vilmos es Kate kimondták a boldogító igent. Mások olyan pólót viseltek, amelyen az állt, köszönjük a szabadnapot.

„Ez egy mérföldkő a királyi család életében, természetes, hogy mi is a részesei akarunk lenni” – mondta egy londoni lány.

„A leendő királyunk esküvője, így egyértelmű, hogy itt vagyunk mi is. Ráadásul menyasszonyoknak öltöztünk” – tette hozzá egy angol nő.

Londoni magyarok egy csoportja is élőben akarta látni a nagy eseményt.

Becslések szerint csak London belvárosában egymillióan nézték a kivetítőkön és hallgatták óriás hangszórókon keresztül a királyi ceremóniát. Az esküvő után a buliké a főszerep az egész országban. A brit kormányfő rezidenciája előtt is tartanak egy utcabált, ahol a David Cameron felesége által készített süteményeket is felszolgálják.

Legnézettebb videók