Műsorújság
RTL Most

Károly és Diana szertefoszlott álmai

A mostani esküvőt mindenki Diana és Károly frigyéhez hasonlította. 1981-ben az ő nászukat 750 millióan figyelték.
Világszerte 750 millióan figyelték, amint a 20 éves Diana Spencer csipkével, flitterekkel és gyöngyökkel díszített selyem menyasszonyi ruhájában bevonult a londoni Szent Pál katedrálisba, hogy feleségül menjen Károly herceghez. A 32 éves trónörökösre addigra már nagy nyomást gyakoroltak szülei, akik tökéletes választásnak tartották az ősi nemesi családból származó fiatal lányt.

Felhőtlen boldogságról azonban szó sem volt. Eljegyzésükkor adott első közös interjújukban arról kérdezték őket, hogy szerelmesek-e. Diana szemlesütve válaszolta, hogy „természetesen”. A herceg pedig annyit fűzött hozzá, hogy „bármit is jelentsen a szerelem”.

A pompás menyegző után egy évvel, 1982 nyarán született első fiúk Vilmos, majd 1984 őszén Harry. Hamar kiderült, a párnak gyerekeiken kívül nincs közös érdeklődési témája. Károlyt ráadásul bosszantotta, hogy felesége jóval népszerűbb nála.

Mindössze öt évvel az esküvő után Károly régi szerelménél, a férjezett Kamilla Parker-Bowlesnál keresett vigaszt. A szeretetéhes Diana pedig fiai lovasoktatójával kezdett viszonyt. A kilencvenes évek elejére már a sajtó is mindent tudott. A pár 1992-ben szétköltözött, majd 15 év házasság után 1996 nyarán a királynő utasítására vált el.

Diana csaknem napra pontosan egy évvel később Párizsban autóbalesetben elhunyt. Károly pedig 2005 áprilisában végül feleségül vette szeretőjét, Kamillát.

Hasonló videók

  • Újabb, immár a második kiállítás nyílt Maurer Dóra munkáiból a brit fővárosban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, nyár óta a világ egyik legnagyobb kortárs múzeumában, a Tate Modernben láthatók a magyar művésznő munkái – pár napja pedig egy dél-londoni magángalériában is kiállítása nyílt.

  • Egy szélsőjobboldali félkatonai szervezet járőrözik Szlovéniában a horvát határon, menekültekre vadászva. Bár a csoport vezetőjét a szlovén bíróság tavaly több hónapos börtönbüntetésre ítélte, ahogy kiszabadult, újraindította a milíciát. A korábban gyilkossági kísérletért is elítélt egykori futballhuligán szerint a szlovénoknak fel kell készülniük egy fegyveres konfliktus lehetőségére.

  • Állami milliárdokból épült, a tandíj évente csaknem három millió forint, és a város első embere is beíratta a két. A Népszava írta meg először a debreceni polgármesterről, hogy a nemrég átadott Nemzetközi Iskolába jár a gyermeke. A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz szétverte a közoktatást, ahonnan elit iskolákba menekül. Debrecen polgármestere azt közölte: ösztöndíjrendszert vezetnek be, hogy a tehetséges gyerekek számára ne legyen akadály a tandíj.

  • Halottak aláírása is szerepel a Munkáspárt és a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeinek ajánlóívén Zuglóban. A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula Híradónknak azt mondta, szerinte provokáció történt. A Mi Hazánk Mozgalom szerint ha a vádak igazak, az súlyos etikai vétség, ami kizárással jár. A helyi választási iroda hat eset miatt tett feljelentést.

  • Jövőre is sereghajtó lesz a magyar minimálbér a visegrádi országok rangsorában. A lengyel ugyanis átszámítva várhatóan bruttó 200 ezer forintra, a szlovák 190 ezerre, a cseh pedig 180 ezerre emelkedik január elsejétől. Magyarországon havi 161 ezer forint lesz a legkisebb kötelező fizetés - ezer forinttal több, mint Romániában. A legnagyobb szakszervezeti tömörülés a jövő évi bérmegállapodás újra tárgyalását kezdeményezi a kormánynál.

  • Tarlós István belső vizsgálatot indít, az ellenzék a fővárosi közbeszerzési bizottsággal vizsgálná ki újra a budapesti patkányirtásra vonatkozó korábbi pályázatot. Mindezt azután, hogy a bíróság hétfőn hatályon kívül helyezte a Közbeszerzési Döntőbizottság korábbi határozatát, miszerint elutasították a pályázaton vesztes, a patkányirtást előtte 47 évig végző cég fellebbezését.

  • A rendőrség is kivonult éjjel a Puskás Arénához, ahol keddre virradóra órákon át bömböltették egy német metálzenekar új dalát. A környéken élők arra gyanakodtak, hogy a novemberre elkészülő stadionban hangpróbát tart a kivitelező. A hangos zenétől többen aludni sem tudtak. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja szerint műszaki hiba történt.

  • Az őslakók saját maguk kénytelenek szembeszállni az amazóniai esőerdők pusztítóival - az erdőtüzeket 99 százalékban ugyanis emberek okozzák a Human Rights Watch nevű emberjogi szervezet szerint. A brazil állam semmit nem tesz a fakitermelő vállalatok megfékezésére, amelyek nem válogatnak a módszerekben, hogy újabb és újabb területeket tudjanak kiaknázni.

  • Súlyosan megsérült kirándulót mentettek a tűzoltók Pest megyében. Az idős túrázó egyedül ment a Telki melletti erdőbe, hétfőn kora este. Már sötétedett, amikor elhagyta a kijelölt útvonalat, és eltévedt. Miközben próbált kijutni, elesett, és megsérült. A tűzoltók végül megtalálták, és hordágyon vitték ki az erdőből.

Legnézettebb videók