Híradó

2011.04.28. 20:00 (csütörtök)

Az oroszok hagyták volna a Moszkva teret

Az oroszok hagyták volna a Moszkva teret

Összesen huszonhat közterületnek lesz új neve Júniustól Budapesten.

„Nem láttunk és nem látunk ebben az elnevezésben semmiféle ideológiai terhet. Kétoldalú kapcsolataink általánosan pozitív fejlődését figyelembe véve egy ilyen határozat legalábbis értetlenséget vált ki” - mondta Szazonov a Moszkva tér átkeresztelésére.

Közben a főváros közleményt adott ki, amely szerint még idén elneveznek Moszkváról egy közterületet Budapesten.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán döntött arról, hogy összesen huszonhat közterületnek lesz új neve Júniustól Budapesten. A nyolcadik kerületi Köztársaság tér új neve II. János Pál pápa tér lesz. A Moszkva tér visszakapja régi nevét és újra Széll Kálmán térnek hívják majd. A Margit híd budai hídfője közelében Elvis Presley-ről neveznek el teret a második kerületben. A Lágymányosi híd II. Rákóczi Ferenc nevét viseli nyártól.

Forrás: Független Hírügynökség/Ria Novosztyi
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való