Műsorújság
RTL Most

A teltkarcsú nő lehet az új ideál

Egy olasz professzor kutatása szerint a nőknek elegük lett a betegesen vékony manökenekből. Nem árt azonban vigyázni a kerekedő formákkal.
Nádszálvékony manökenalkat - régebben szinte kizárólag ez számított szépségideálnak. De mára némileg mágváltozott a közízlés, miután több modell annyira lesoványította magát, hogy belehalt az éhezésbe. Így megjelentek a teltkarcsú és a kifejezetten duci modellek, akik azonban szintén rossz üzenetet közvetítenek - mondja egy olasz tudós.

„Nem állítom, hogy a dundibb modellek megjelenése egyértelműen ahhoz vezet, hogy többen híznak el, de valamiképp mégis van összefüggés a modellek adta minta és az emberek viselkedése közt” - mondta Luca Savorelli, a bolognai egyetem kutatója.

Az olasz professzor szerint az egészséges, harmonikus szépségideált a nagyon vékony manökeneken kívül a kifejezetten molett modellek sem szolgálják. A nyugati társadalmak egyik legfőbb problémája ugyanis az elhízás, vagyis az, hogy miképp találjuk meg helyes egyensúlyunkat, a boldogító arany középutat.

A doktor ugyanakkor azt mondja, a teltebb nőkép sem biztos hogy előnyt jelent majd.

Legnézettebb videók