Műsorújság
RTL Most

Becsapás a szenzációs UFO hír

Egy több évtizedes átverést tartalmaz az az akta, mely brit sajtóhírek szerint bizonyítja: földönkívüliek szálltak le Roswellnél.
„Megerősítette az FBI a földönkívüliek létezését” - ilyen és ehhez hasonló címekkel jelentek meg cikkek világszerte, a Sun és a Daily Telegraph cikkei után. A brit lapok azt állították, hogy egy „a titkosítás alól nemrég feloldott” és az FBI weboldalán „újonnan” közzétett „szigorúan titkos FBI feljegyzés” bizonyítja: tényleg földönkívüliek szálltak le az új-mexikói Roswell városánál.

A „szenzációs” hírt azonban hétfőn darabokra szedte az amerikai sajtó. A CBS amerikai televízió híroldalán, valamint az International Business Times oldalán olvasható cikkekből kiderül, hogy a kérdéses feljegyzés soha nem volt titkosítva, évtizedek óta elérhető, Roswell nevét meg sem említik benne, és egyébként is, egy több mint ötvenéves, ismert átverést tartalmaz.

A feljegyzést készítő Guy Hottel nevű ügynökről „Hottel feljegyzésként” ismertté vált iratban az ügynök a légierő egyik tisztjének beszámolóját írta le egy repülőcsészealj leszállásáról Új-Mexikóban, amelyben földönkívüli lényeket találtak. A történet azonban nem első kézből származó értesülés volt, hanem egy szájról-szájra járó történet, amelynek forrása egy átverés volt.

Az „Aztec hoax” néven ismerté vált történetet két szélhámos találta ki, aki "varázsvesszővel" keresett olajat vagy aranyat megbízói számára. Silas Newton és Leo A. Gebauer azt állította: "varázsvesszőjük" azért olyan hatékony, mert földönkívüli technológiát használ, és ennek alátámasztására adták elő a történetet. A két férfit 1953-ben csalás vádjával ítélte el egy amerikai bíróság.

A „Hottel feljegyzés” nem először kerül elő, mint bizonyíték a földönkívüliek létezésére. Már 1986-ban, és 1998-ban is erre hivatkozva írták, hogy kormányiratok bizonyítják: UFOk szálltak le a földön - írta az IBTimes.

Forrás: cbsnews.com / ibtimes.com / realityuncovered.net / Független Hírügynökség

Legnézettebb videók