Műsorújság
RTL Most

Meghalt Knut, a világhírű jegesmedve

Elpusztult a berlini állatkert világhíres jegesmedvéje, Knut. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a jegesmedve mitől halt meg.
A berlini állatkert medveszakértőjének elmondása szerint Knut egyedül volt a jegesmedvék területén, amikor meghalt, miközben a vízben volt. Heiner Klös a DPA német hírügynökségnek elmondta: nagyjából hatszáz látogató nézte végig az esetet – írta a Spiegel című német lap.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a négyéves állat mitől pusztult el. Tetemén boncolást fognak végezni, hogy megállapítsák a halál pontos okát.

Knut 2007-ben vált világhíressé, miután anyja eldobta magától, és természetvédők felvetették, hogy el kellene altatni a kis bocsot. Amikor Knutot először mutatták be a nyilvánosságnak, nagyjából száz televíziós forgatócsoport és ötszáz riporter gyűlt össze a helyszínen. Knut még a Vanity Fair című magazin német kiadásának a címlapjára is felkerült: a címlapfotót a legendás fényképész, Annie Leibovitz készítette.

A medvebocs, és az őt körülvevő médiafelhajtás jót tett az állatkert gazdasági életének is. A park márciusban levédette a Knut márkanevet, amely után egy héttel a cég részvényeinek ára több mint a duplájára emelkedett. Az első évben a becslések szerint tízmillió eurót (mintegy 2,5 milliárd forint) hozott az őt megmentő állatkertnek a bocs.

Forrás: AFP / spiegel.de / Független Hírügynökség

Legnézettebb videók