Műsorújság
RTL Most

13-szor fizetett kiskorú prostinak Berlusconi

Az olasz kormányfő szexbotrányai miatt áprilisban áll bíróság elé és adóügyeit is hamarosan tárgyalják.
Egy dokumentum szerint Silvio Berlusconi tavaly tavasszal két hónap alatt 33 prostituálttal lépett kapcsolatra. Az olasz kormányfő szerint ez egy 30 éves fiatalembernek is sok lett volna, nemhogy egy 75 évesnek. Az itáliai törvények egyébként csak a kiskorúval folytatott szexet büntetik. Berlusconi ellen ezért indult per, a tárgyalás április elején kezdődik.

Mindeközben rekordmélységbe zuhant az olasz miniszterelnök népszerűségi indexe - közölte az olasz IPR Marketing Intézet. A szerdán publikált felmérés szerint Silvio Berlusconi a februári adatokhoz képest 2 százalékpontot veszített a népszerűségéből, amely ezzel 33 százalékosra csökkent. Az intézet adatai szerint a miniszterelnök januárban még az olaszok 40 százalékának szimpátiáját tudhatta magáénak, míg 2008-as megválasztása után 60 százalékon állt a népszerűségi indexe.

A 74 éves Berlusconi népszerűségvesztéséhez feltehetően az utóbbi időszak szexbotrányai is hozzájárultak. A kormányfő a jövő hónapban áll bíróság elé, azzal vádolják, hogy kiskorú prostituálttal létesített szexuális kapcsolatot, majd hatalmával visszaélve próbált neki segíteni egy rendőrségi ügyben. A politikusnak ráadásul hamarosan adóügyei miatt is bíróság elé kell állnia, noha politikai karrierjének kezdete, a kilencvenes évek eleje sikeresen elkerülte, hogy különböző csalási ügyekben eljárást indítsanak ellene.

Legnézettebb videók