Műsorújság
RTL Most

Halálba zuhant a NASA egyik mérnöke

Az amerikai űrkutatási hivatal mérnöke arról az indítóállásról zuhant le, ahonnan az Endeavour űrsiklót fogják indítani.
A NASA mentőcsapatát helyi idő szerint reggel háromnegyed nyolc előtt pár perccel riasztották az indítóálláshoz, ahonnan eddig ismeretlen okokból lezuhant egy mérnök - közölte a NASA. A kiérkező orvosok azonban már nem tudták megmenteni a férfi életét - közölte az űrhivatal szóvivője az AFP francia hírügynökséggel.

A NASA-val szerződésben álló United Space Alliance nevű cég vezetője elmondta, hogy az áldozat az ő munkatársuk volt. James Vanover 28 éve dolgozott a Kennedy Űrközpontban - írta a Chicago Tribune című amerikai lap.

Azt nem közölték, hogy Vanover milyen körülmények között zuhant le az indítóállásról. A NASA szóvivője csak annyit mondott, hogy nyomozást indítottak az esettel kapcsolatban, és jelenleg „nem lenne helyes további részleteket közölnie”.

Az indítóálláson, ahol az Endeavour űrsiklót készítik fel utolsó űrutazására, a baleset miatt egy napra felfüggesztették a munkálatokat. Az űrsiklót a jelenlegi tervek szerint április 19-én indítják el. A Discovery űrsikló után az Endeavour lesz a második űrsikló, amelyet „nyugdíjaznak”.

Forrás: AFP / chicagotribune.com / Független Hírügynökség

Legnézettebb videók