Műsorújság
RTL Most

Valld meg bűneidet a mobilodnak!

A mobiltelefonra készült alkalmazás segítségével a hívők bárhol meggyónhatják bűneiket.
Néhány másodperces keresés a népszerű mobiltelefonon, és máris hozzáférhető - már Magyarországon is - a mobiltelefonos gyónás. Az alkalmazás segítségével a hívek angol nyelven megvallhatják bűneiket, amelyeket jelszóval védenek. A menürendszer a tízparancsolatra épül, így pontosan meg is lehet adni, miben vétkeztek a felhasználók.

A mobiltelefonos gyónásra az amerikai katolikus egyház is az áldását adta, ugyanakkor hangsúlyozza: a bűnök feloldozását nem helyettesíti a készülék, azt csak egy pap végezheti el. A program csupán arra szolgál, hogy a hívők minél nagyobb számban menjenek el a templomba illetve a gyóntatófülkébe.

A telefonos gyónás kifejlesztő amerikai cég képviselői azt mondják: papokkal, teológusokkal és egyházi tisztségviselőkkel együtt készítették el a programot. Arra még nincsenek pontos adatok, hogy az elmúlt hetekben hányan vették igénybe az alkalmazást.

A Vatikán hozzáállása a technikai vívmányokhoz mostanában látványosan megváltozott: január végén XVI. Benedek személyesen áldotta meg a világháló közösségi oldalait, de a pápa emlékeztetett arra, hogy az internet nem pótolja a személyes kapcsolatokat. Így egyelőre a katolikus egyházfőnek sincs profilja egyetlen közösségi szájton sem.

Legnézettebb videók