Műsorújság
RTL Most

Nem tétováznak Berlusconi vádlói

A milánói ügyészek levélben kérték fel a vizsgáló bírót, hogy kezdeményezze az olasz kormányfő azonnali perét.
A milánói főügyész, Edmondo Bruti Liberati és ügyészkollegái azt állítják, hogy a 74 éves kormányfő fizetett az éjszakai bárokban táncoló 17 éves Ruby-nak a szexért. Az ügyészek szerint a hatalommal való visszaélés gyanúja azon alapul, hogy Berlusconi közbejárására engedték el a rendőrök a lopás miatt őrizetbe vett lányt.

Két héttel ezelőtt a milánói ügyészek azt közölték: bizonyítékuk van arra, hogy Silvio Berlusconi fizetett a szexért egy Iris Berardi nevű fiatalkorú prostituáltnak is, aki részt vett az olasz miniszterelnök villájában rendezett partikon. Berlusconi tagadja, hogy valaha is pénzt adott volna a szexért.

Ügyvédei szerint a kormányfő nem élt vissza hatalmával, amikor Ruby szabadon engedését kérte, mivel ő úgy tudta, hogy Ruby az egyiptomi elnök unokahúga, de később kiderült, hogy ez nem igaz. Az ügyvédek azt állítják, hogy Berlusconi csupán kötelességét teljesítette, amikor egy állam vezetőjének segített, ezzel enyhítette az esetleges diplomáciai botrány esélyét. A milánói ügyészek a vizsgálatot végző bírónak írt levelükben visszautasítják Berlusconi ügyvédeinek állítását, miszerint kormányfőként segített a Hoszni Mubarak rokonának vélt lánynak.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség

Hasonló videók

  • Tengeri buborék - ez a neve annak az új környezetkímélő vízi közlekedési eszköznek, amelyet ezen a héten tesztelnek a francia fővárosban. A leginkább egy űrkapszulára hasonlító vízitaxi jövő tavasztól már működésbe is állhat a Szajnán. Párizs mellett egyébként több más európai nagyváros is érdeklődik a hajók iránt. Azt remélik, ezekkel csökkenthetik dugókat.

  • Jogerősen 99 millió forint kártérítés jár az államtól a szegregált gyöngyöspatai roma tanulóknak. Erről szerdán döntött a Debreceni Ítélőtábla. Az ítélet szerint 13 éven keresztül nem csak fizikailag, hanem az oktatás színvonalában is diszkriminálták a helyi általános iskolába érkező roma fiatalokat. Külön emeleten tartották őket, egyszerre több évfolyamot tanítottak együtt és volt olyan program, amin a romák nem vehettek részt. Az EMMI szerint ők nem érintettek a perben.

  • Megtarthatja az állami kitüntetését a bicskei gyerekotthon szexuális bűncselekmények miatt elítélt egykori igazgatója. A Köztársasági Elnöki Hivatal szerint, ha valakit kitüntettek, akkor a törvények értelmében utólag nem lehet elvenni tőle. A volt igazgató jogerősen nyolc év fegyházbüntetést kapott, mert éveken át molesztálta a rá bízott gyerekeket. A Jobbik törvénymódosítást nyújt be arról, hogy ha valaki méltatlanná válik egy állami kitüntetésre, akkor elvehessék tőle.

  • Nem köszöntheti virággal, és kampányszlogennel az édesanyákat az iskolák előtt a Fidesz által támogatott hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt. Grezsa István akciójáról a Híradó is beszámolt: a helyi választási bizottság a politikust eltiltotta az ilyen kampánytól, de bírságot nem szabott ki. Szekszárdi fideszes polgármestere is törvénysértő módon kampányolt, amikor osztálytermekben osztott uzsonnásdobozokat a gyerekeknek. A két politikus nem akart nyilatkozni.

  • Rákkeltő anyaggal szennyezett gyomorsavcsökkentő gyógyszert hívnak vissza a patikákból. A szennyezést a svájci gyógyszerügyi hatóság fedezte fel egy ellenőrzésen. A nitrózamin nevű anyagot, többek között laboratóriumi patkánykísérleteknél használják daganatnövesztésre. Több gyártó, összesen 19 féle terméke érintett Magyarországon.

  • Egy leszerelt katona lövöldözni kezdett szerda délután Kijev egyik hídján, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a hidat. Amikor a rendőrök egy drónt küldtek fölé, arra is rálőtt, később viszont ellenállás nélkül megadta magát. A zavartan viselkedő férfinál nem találtak robbanószerkezetet.

  • Teljes fészekaljnyi parlagi sast mérgeztek meg a napokban Békés megyében, ilyen súlyos mérgezésre 13 éve nem volt példa. Ismeretlenek egy galambtetembe rejtettek egy olyan mérget, amelyet 2008-ban betiltottak. A madarak fészkétől nem messze tették le. Négy sas és két szarka pusztult el, a természetvédelmi kár meghaladja a négymillió forintot.

Legnézettebb videók