Műsorújság
RTL Most

Nem tétováznak Berlusconi vádlói

A milánói ügyészek levélben kérték fel a vizsgáló bírót, hogy kezdeményezze az olasz kormányfő azonnali perét.
A milánói főügyész, Edmondo Bruti Liberati és ügyészkollegái azt állítják, hogy a 74 éves kormányfő fizetett az éjszakai bárokban táncoló 17 éves Ruby-nak a szexért. Az ügyészek szerint a hatalommal való visszaélés gyanúja azon alapul, hogy Berlusconi közbejárására engedték el a rendőrök a lopás miatt őrizetbe vett lányt.

Két héttel ezelőtt a milánói ügyészek azt közölték: bizonyítékuk van arra, hogy Silvio Berlusconi fizetett a szexért egy Iris Berardi nevű fiatalkorú prostituáltnak is, aki részt vett az olasz miniszterelnök villájában rendezett partikon. Berlusconi tagadja, hogy valaha is pénzt adott volna a szexért.

Ügyvédei szerint a kormányfő nem élt vissza hatalmával, amikor Ruby szabadon engedését kérte, mivel ő úgy tudta, hogy Ruby az egyiptomi elnök unokahúga, de később kiderült, hogy ez nem igaz. Az ügyvédek azt állítják, hogy Berlusconi csupán kötelességét teljesítette, amikor egy állam vezetőjének segített, ezzel enyhítette az esetleges diplomáciai botrány esélyét. A milánói ügyészek a vizsgálatot végző bírónak írt levelükben visszautasítják Berlusconi ügyvédeinek állítását, miszerint kormányfőként segített a Hoszni Mubarak rokonának vélt lánynak.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség

Legnézettebb videók