Műsorújság
RTL Most

Van még kifogás a médiatörvénnyel kapcsolatban

A digitális ügyekért felelős uniós biztos exkluzív interjút adott Brüsszelben az RTL Híradónak.
Nagy a zaj az Európai Bizottság székháza körül. Építkezések és felújítások folynak. A magyar médiatörvény körüli visszhang – most halkabb, legalábbis ami a Bizottságot illeti. Hiszen a felek tárgyalóasztalhoz ülnek hamarosan- mondta el az RTL Híradónak Neelie Kroes biztos.

„A karácsony előtt elküldött levelemmel csupán kopogtattam. Vannak még aggodalmaink, emiatt lépnünk is kell, megoldást kell találnunk ezekre. Munkatársaim és a magyar kormány munkatársai hétfőn találkoznak. Remélem, hogy jó és kielégítő megoldás születik a problémákra” – mondta az RTL Híradónak Neelie Kroes.

A biztos gyors megoldást sürget. A lehető leghamarabb akar pontot tenni a vita végére, hogy a médiatörvény körüli vita ne okozzon további károkat a magyar uniós elnökségnek. Hogy vannak-e új kifogásaik, azt a biztosasszony nem árulta el. Annyit mondott, hogy ezeket majd hétfőn tárgyalhatják meg az egyeztetésen.

„A legfontosabb, hogy a magyar kormány kész a jogszabály megváltoztatására. A miniszterelnök-helyettes is ezt ígérte, most pedig ezt írásba is adta a kormány” - tette hozzá a politikus.

A biztos azt mondta: nem csak a törvénynek, hanem annak szellemiségének is meg kell felelnie az európai értékeknek.

Legnézettebb videók