Műsorújság
RTL Most

Magyar is van az áldozatok közt - VIDEÓK

Egy brit, orosz és magyar többes állampolgárságú férfi a domogyedovói repülőtéren történt merénylet egyik halálos áldozata.
Terrortámadás Moszkva legnagyobb repterén

TERROR: Amatőr videó a tragédiáról, és mentés

TERROR: Ezt látta a biztonsági kamera

Megvegyev a biztonságiakat hibáztatja

Magyar is van az áldozatok között

A felvételeket állítólag a domogyedovói reptér egyik biztonsági kamerája rögzítette. Emberek jönnek mennek, majd egy villanás látszik.

"Fényt láttam, majd a robbanás három méterrel odébb lökött. Felkeltem és futni kezdtem a kijárat felé, mindenki pánikba esett. Füst volt, és semmit sem láttunk" - mesélte az egyik szemtanú.

A több mint száz sebesült egy részét a poggyászszállító kocsin vitték ki a helyszínről. Több mint 150-en sérültek meg 20 embert kritikus állapotban vittek kórházba.

A halottak között van egy orosz-brit-magyar állampolgár is. Az Indexnek nyilatkozott a férfi egyik barátja, aki szerint Kirill Bodrasov 18 évesen költözött Magyarországra és a Corvinus Egyetemen diplomázott. Egy brit üzleti tanácsadó cég munkatársaként később Londonban dolgozott, de sokat utazott Budapestre és Moszkvába is. Egy konferenciára ment az orosz fővárosba, emiatt volt ott a reptéren, a detonáció idején. Felesége is súlyosan megsérült, ő jelenleg is az egyik moszkvai kórház intenzív osztályán fekszik.

A hatóságok azt gyanítják, hogy a Kaukázusi térségből származó terroristák hajtották végre a támadást. Az orosz elnök ugyanakkor a reptér vezetőinek felelősségéről is beszélt. Néhány éve ugyanis szigorú biztonsági előírásokat léptettek életbe

"Ami történt, azt mutatja, hogy ezeket nem hajtották végre megfelelően" - mondta Dmitrij Medvegyev.

Oroszország legforgalmasabb repterén hét évvel ezelőtt két csecsen nőnek sikerült bombákkal felszállnia két repülőre, amelyeket a levegőben fel is robbantottak. Azóta a biztonsági ellenőrzést az indulási oldalon megszigorították. Az érkezési oldalra azonban nem figyeltek ennyire. Ezt használta ki a merénylő, aki itt: az érkező utasok és a rájuk várók között robbantotta fel magát. A rendőrség három állítólagos segítőjét keresi. A hatóságok attól tartanak, hogy ők újabb merényletekre készülnek az orosz fővárosban.

Legnézettebb videók