Műsorújság
RTL Most

Írja észrevételeit az Európai Bizottság

A levélben azok a kérdések szerepelnek, amelyekről Neelie Kroes hétfőn beszélt Strasbourgban.
A levélben azok a kérdések szerepelnek, amelyekről Neelie Kroes január 17-én, hétfőn beszélt Strasbourgban, az Állampolgári Jogok, Bel- és Igazságügyi Bizottság és a Kultúra és Oktatás Bizottság együttes ülésén - tette hozzá Todd.

A bizottsági ülésen Kroes lényegében megismételte, amit 11-én, az ALDE liberális frakció médiatörvényről szervezett közmeghallgatásán mondott.

Az Európai Bizottság szerint problémás területek lehetnek a regisztrációs szabályok, a törvény kiterjesztése a nem Magyarországon bejegyzett média vállalatokra, a nem világos definíciók és a médiahatóság politikai kontrollja. A digitális átállásért is felelős biztos szerint az, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelménye az on-demand, tehát az igény szerint letölthető videó- és hanganyagra is vonatkozik, túl széleskörű.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke szerdán Strasbourgban az Európai Parlament plenáris ülésén ismételten elmondta, hogy a bizottság levélben kéri a magyar hatóságoktól a médiatörvény vitatott pontjainak tisztázását. Orbán Viktor miniszterelnök a magyar uniós elnökségi program vitájában leszögezte: amikor a bizottság közli észrevételeit, a magyar kormány reagálni fog ezekre. Végül mindezek alapján elkezdődik egy konzultáció, és ha a bizottság kéri, a jogszabályt módosítani fogják.

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók