Műsorújság
RTL Most

Takarítanak az árvíz után Ausztráliában

Mintegy 30 ezer házat érint az elmúlt évek legpusztítóbb áradása.
A Brisbane folyón elszabadult egy jacht, ami valamiféle fémes tárgynak ütközött. Kilyukadt a hajótest, és a jachtot lassanként elárasztotta a víz. A szemtanúk azt kiabálták a hajó kapitányának, hogy meneküljön el, és ugorjon a vízbe.

Két motorcsónak sietett a férfi segítésére, de végül mindkét csónak a vízbe borult a jachtal együtt. A csónakos önkéntes segítőket később a vízirendőrök mentették ki, míg a jacht kapitánya hajójának maradványaiba kapaszkodva került elő.

„A jachtom a folyó mélyére süllyedt, és beszorultam valahová, de aztán csudamód kikeveredtem a csávából” - mondta a túlélő hajóskapitány.

Ezalatt az apadás után megkezdték a takarítást Ausztrália 3 legnagyobb városában, a mintegy 2 milliós Brisbane-ben. Amely Queenslandban található, ahol már egy hónapja küzdenek az árvizekkel.

Az ausztrál állam kormányzója szerint csak ezen a héten már a legkevesebb 16-an haltak meg, míg sokan eltűntek a természeti csapás miatt.

A takarítás bizonyára hetekig tart még, az időjárási adatok pedig újabb heves esőzéseket jeleznek előre az áradás sújtotta ausztrál államban.

Legnézettebb videók