Műsorújság
RTL Most

Jég bénítja Moszkvát

Az utakon rengeteg a baleset, az ítéletidő miatt még az egyik repülőteret is le kellett zárni.
Jókora puffanással ér földet az ereszről levert jég Moszkvában. Az elővigyázatosság indokolt, az orosz főváros mellett már emberéletet is követelt egy épületről lezuhanó jégtömb. A moszkvaiak már hozzászoktak a kemény télhez, de az ónos eső most kifogott rajtuk. Az utakon rengeteg a baleset. A hatóságok felszólították a helyieket, hogy csak végszükség esetben üljenek autóba, de jobban teszik, ha gyalogosan sem indulnak útnak.

A moszkvai reptereken is káosz alakult ki. Fennakadások vannak Seremetyevón, de Domogyedovót teljesen le kellett zárni. A távvezetékek ugyanis szintén eljegesedtek, több helyen leszakadtak, így most nincs áram. A légikikötő szóvivője szerint egyelőre nem tudni, hogy mikor tudnak ismét fogadni és indítani járatokat, és arra kért mindenkit, hogy további utasításig ne is menjenek ki a reptérre. Mintegy 16 ezer utast érintenek a járattörlések.

A jég zavarokat okoz a vasúti közlekedésben is. A néhány induló vonatra viszont alig lehet felférni.

A moszkvai ítéletidőt egy ciklon okozta, amely esőt zúdított a városra, ám ahogy a csapadék földet ért, egyből megfagyott.

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók