Műsorújság
RTL Most

Jég bénítja Moszkvát

Az utakon rengeteg a baleset, az ítéletidő miatt még az egyik repülőteret is le kellett zárni.
Jókora puffanással ér földet az ereszről levert jég Moszkvában. Az elővigyázatosság indokolt, az orosz főváros mellett már emberéletet is követelt egy épületről lezuhanó jégtömb. A moszkvaiak már hozzászoktak a kemény télhez, de az ónos eső most kifogott rajtuk. Az utakon rengeteg a baleset. A hatóságok felszólították a helyieket, hogy csak végszükség esetben üljenek autóba, de jobban teszik, ha gyalogosan sem indulnak útnak.

A moszkvai reptereken is káosz alakult ki. Fennakadások vannak Seremetyevón, de Domogyedovót teljesen le kellett zárni. A távvezetékek ugyanis szintén eljegesedtek, több helyen leszakadtak, így most nincs áram. A légikikötő szóvivője szerint egyelőre nem tudni, hogy mikor tudnak ismét fogadni és indítani járatokat, és arra kért mindenkit, hogy további utasításig ne is menjenek ki a reptérre. Mintegy 16 ezer utast érintenek a járattörlések.

A jég zavarokat okoz a vasúti közlekedésben is. A néhány induló vonatra viszont alig lehet felférni.

A moszkvai ítéletidőt egy ciklon okozta, amely esőt zúdított a városra, ám ahogy a csapadék földet ért, egyből megfagyott.

Hasonló videók

  • Nyolc helyszínen osztottak egyszerre olcsó krumplit Újbudán szombaton, 30 forint volt kilója. Az akciót az újbudai önkormányzat szervezte, a zöldséget több helyen önkormányzati képviselőktől lehetett átvenni. Aki vett belőle, szórólapot is kapott, a Fideszes polgármester arcképével. Az önkormányzatot hiába kerestük, a DK szerint a Fidesz szavazatokat vásárol az önkormányzati választás előtt.

  • Órákat várnak és túl későn hívnak mentőt a magyarok, ha infarktusuk van. Ezzel magyarázza a Kardiológusok Társaságának elnöke, hogy miért halnak meg sokan a szívroham utáni első évben. Ráadásul egyre több a fiatal beteg. A társaság egész napos rendezvényen hívta fel a figyelmet arra, hogyan lehet megelőzni a szívbetegségeket. Az egészséges táplálkozásnak is nagy szerepe van a megelőzésben. Egy dietetikus kérdeztünk arról, mire kell legjobban odafigyelni. A szakemberrel készített interjút megnézhetik ITT

  • Mindketten tudnak majd járni, ezért harcolnak - ezt mondta az RTL Híradónak a tatabányai anya, akinek legkisebb fiánál is SMA-t, vagyis gerincvelő eredetű izomsorvadást diagnosztizáltak. Tavaly a középső gyereknél állapították meg a betegséget. A 3 és fél éves Dani a kezeléseknek köszönhetően sokat fejlődött, ugyanez az út vár a másfél éves Bercelre is.

  • Tanzániai üdülésén egy amerikai pár vízbe merített kabinban lakott egy turistaközpontban. A férfi a minap alámerült, hogy ott mutassa meg az őt filmező barátnőjének a jegygyűrűt, és kézzel írt szívhez szóló üzenetét. De nem bírta ki, és menyasszonya szeme láttára megfulladt. Figyelem, a következő téma sokakat érzékenyen érinthet.

  • Földrengés volt Albániában, magyarok nincsenek a sérültek között. A balkáni országot 5,8-as erősségű földmozgás rázta meg szombaton. Száznál többen megsérültek, sok épület megrongálódott. Az RTL Híradónak egy kint dolgozó magyar utazásszervező azt mondta, többen az utcán, vagy épp a tengerparton töltötték az éjszakát.

  • Előkerült az eltűntnek hitt sportoló. Magát Krisztina súlyemelőnek a héten kellett volna kiutaznia a thaiföldi világbajnokságra, a sportoló viszont nem jelent meg a repülőtéren. A szövetségi kapitány úgy nyilatkozott az állami hírügynökségnek, hogy fogalma sincs mi történhetett a sportolóval. Híradónk vasárnap elérte a súlyemelőt, aki azt mondta, sérülése miatt nem repült el a VB-re, és erről tájékoztatta a szövetséget is.

  • Már a nyíregyházi kórházat is készenlétbe helyezték, annyira sok a súlyosan kiszáradt, szalmonellagyanús hajdúsámsoni gyerek. Több mint 330-an lettek rosszul a helyi iskolában, a szülők azt sejtik, a menzai ebédtől. A debreceni klinikán már nincs hely. Úgy tudjuk, néhány beteg iskolást a berettyóújfalui kórházban is kezelnek.

  • Munkagépnek rohant és meghalt egy száguldó motoros szombaton a 3-as úton Bükkábrányban. A Bács-Kiskun megyei Bócsán pedig egy elszabadult traktor okozott balesetet a szüreti felvonuláson. Majdnem az előtte haladó jármű pótkocsijához szorított két kisgyereket, az őket mentő szülők közül sérültek meg hárman.

Legnézettebb videók