Műsorújság
RTL Most

Hóból is megárt a sok nyugaton

Vasárnap délután is komoly késésekre, és járattörlésekre kell számítani a légiközlekedésben Európa szerte.
A londoni Heathrow repülőtér a jeges kifutópályák miatt egyetlen gépet sem fogad vasárnap, és alig tucatnyi járat indulhat el - közölte a repülőtér szóvivője. A várakozások szerint a repülőteret csak hétfőn tudják teljesen megnyitni. Közben a többi nagyobb brit repülőtér, mint a Gatwick, vagy a Luton nyitva áll, de mindenhol késésekre kell számítani.

A frankfurti repülőtéren több mint 540 járatot kellett törölni az erős havazás miatt. A repülőtér szóvivőjének közlése szerint előfordulhatnak további járattörlések is, miután újra havazni kezdett a repülőtérnél, ami várhatóan estig fog tartani - közölte a szóvivő.

A párizsi Charles de Gaulle repülőtéren kettő kifutópályát sikerült megtisztítani, és azokat délután kettő órakor megnyitották a forgalom előtt. A másik két pálya azonban továbbra is zárva van. A járatok negyven százalékát kellett törölni a repülőtéren, ahonnan nagyjából 450 gép indult el, több mint egyórás átlagos késéssel. A repülőtéren húszezer utas várja, hogy elindulhassanak.

A párizsi Orly repülőtér közben nyitva áll, de késésekre és járattörlésekre kell számítani. Hasonló a helyzet a legtöbb európai repplőtéren, így az amszterdami és brüsszeli repülőtéren is.

A havazás megbénította Párizs tömegközlekedését is, ahol csak néhány vonalon indultak el a buszjáratok. A külvárosokba pedig egyetlen busz sem tud eljutni. Az Eiffel-tornyot újra le kellett zárni a turisták elől. A Párizs, London és Brüsszel között közlekedő Eurostar vonatok járnak, de a sebességkorlátozás miatt legalább egy órás késéssel.

Olaszországban némileg javult a helyzet: a firenzei reptér még szombaton, a pisai légikikötő pedig vasárnap nyitott ki újra.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség

Legnézettebb videók