Műsorújság
RTL Most

Hóvihar tombol az Egyesült Államokban

Több forgalmas repteret és sztrádát lezártak az ítéletidő miatt, az ország felén lelassult a közlekedés.
A hóvihar Minnesota államban okozta a legnagyobb gondot, néhány településen 61 centiméteres hó esett egy nap alatt. Minneapolisban 43 centiméternyi hó hullott, ennyi 19 év óta nem esett a városban. Évek óta nem volt példa arra, hogy a Minneapolis-St. Paul Nemzetközi Repülőteret le kellett zárni. A Metrodome amerikai futballstadion felfújható teteje beomlott a hó súlya alatt, így az ott játszó Minnesota Vikings csapat meccsét a New York Giants-szel el kellett halasztani.

Wisconsin és Iowa államokban a fontosabb közutak nagy részét le kellett zárni: habár az előrejelzések szerint vasárnap estére megszűnik a szakadatlan hóesés, a hőmérséklet viszont akár mínusz 18 fokig is süllyedhet.

Chicagóban az előrejelzések szerint nem lesz nagy havazás, viszont akár 80 kilométer per órás széllökések is lehetnek. Az O'Hare Nemzetközi Repülőtéren már egy órára nőtt a késések ideje.

Az előrejelzések szerint a téli időjárási zóna heves esőzésekkel és hóviharokkal a keleti part felé tart és Maine államtól egészen Florida északi részéig okozhat fennakadásokat a közlekedésben.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség

Legnézettebb videók