Híradó

2010.12.06. 13:52 (hétfő)

Búvárt ölt egy cápa Egyiptomban

Búvárt ölt egy cápa Egyiptomban

Cápatámadás miatt halt meg egy német nő vasárnap az egyiptomi Sarm es-Sejk üdülőhelynél.

A 70 éves nő német turista a Naam-öbölben búvárkodott, amikor rátámadt egy cápa. A nő nem élte túl a támadást - közölte egy helyi tisztségviselő az AFP francia hírügynökséggel. A helyi hatóságok a támadás után mindenkit kitiltottak a vízből.

A kedvelt egyiptomi üdülőhelynél kedden és szerdán is történtek cápatámadások, amelyekben három orosz és egy ukrán turista sebesült meg. A hatóságok a cápatámadások után lezárták a strandokat és vadászatot indítottak az emberekre támadt cápák után.

Az egyiptomi hatóságok csütörtökön jelentették be, hogy elfogták az a két cápát, amelyek a turistákra támadtak. A hatóságok közlése szerint szemtanúk leírása, valamint egy videofelvétel alapján azonosították az óceáni fehérfoltos cápát, valamint a röviduszonyú makócápát.

Egy egyiptomi természetvédelmi szervezet azonban szombaton, a strandok megnyitásakor arra figyelmeztetett, hogy rossz cápát fogtak ki. A szervezet szerint a kifogott fehérfoltos cápa „egyértelműen” nem az, amelyik emberekre támadt.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való