Műsorújság
RTL Most

Ablakon át menekültek az égő toronyházból

Legalább 42-en meghaltak, amikor teljesen kiégett egy 28 emeletes lakóház Sanghajban.
A 28 emeletes toronyházon percek alatt elterjedtek a lángok.
Sok lakónak esélye sem volt arra, hogy elhagyja az otthonát. Egy férfi például azon létrán keresztül tudott csak megmenekülni, amit az égő ház, és a tűzoltó daru közé fektettek.

Nem volt mindenki ilyen szerencsés. A legfrissebb hírek szerint 42-en haltak meg a tűzben, és legalább ötvenen megsérültek. Köztük sok a munkás is, a házat ugyanis éppen felújították. Szemtanúk szerint egyébként először az épület állványzata gyulladt ki.

A tüzet még az első riasztás után öt órával sem sikerült teljesen eloltani. A környéket teljesen lezárták, több mint száz tűzoltó kereste a túlélőket. Még ekkor sem lehetett tudni, hogy mindenkit ki tudtak-e menteni. A toronyházban 50 család élt, de a legtöbb felnőtt nem volt otthon, hiszen munkaidő volt. A sérültek és a halottak között ezért nagyon sok a gyerek és az idős ember.

Kínát megrázta a katasztrófa. Hiszen nem csak Sanghajban, hanem az egész országban nagyon gyakoriak a most kiégett házhoz hasonló harminc- negyven emeletes lakóépületek. Ezekben elvileg komoly tűzvédelmi berendezések is vannak.

A mentést végig nehezítette, hogy óriási füstben kellett dolgozni a tűzoltóknak, és hogy a lángok nagyon gyorsan terjedtek a toronyházban. Sok lakó pont ezért már nem is tudta megvárni a segítséget, és ezért kiugrottak az égő lakások ablakaiból. Hogy pontosan mi okozta a tüzet, és hogy működtek-e a biztonsági berendezések, azt még nem lehet tudni.

Legnézettebb videók