Műsorújság
RTL Most

AIDS-pánik a pornósoknál

Terjed a pánik az amerikai pornóiparban, miután pozitív lett az egyik szereplő HIV-tesztje.
Azt nem közölték, hogy ki az érintett pornószínész, így azt sem tudni, hogy férfi vagy nő. A vizsgálatot a Los Angelestől északra lévő San Fernando Valley klinikáján végezték a kaliforniai pornóipar által pénzelt Egészségügyi Alapítvány révén. A klinika most megpróbálja feltérképezni a fertőzött pornószínész kapcsolatait.

Szerdán a Vivid Entertainment és Wicked Pictures függesztették fel a forgatásokat, csütörtökön a Hustler Video és a Digital Playground, és további cégek is ezt fogják várhatóan tenni. „Leállunk a produkciókkal, amíg ki nem derítjük, hogy kivel volt szexuális kapcsolata a színésznek” - mondta az egyik cég vezetője, Samantha Lewis.

Tavaly egy pornószínésznő bizonyult HIV-hordozónak, 2004-ben pedig több szereplő esetében is megállapították a fertőzöttséget. Akkor több kaliforniai pornócég leállt, miközben egyre erősebb volt a követelés, hogy óvszer használata nélkül ne lehessen szerepeltetni férfiakat. A pornóipar képviselői szerint a filmek szereplői aktus közben azért nem viselnek óvszert, mert a vevők szerint a kondom"lehangoló".

A pornófilmek szereplőinek tesztekkel kell bizonyítaniuk, hogy a forgatások előtt 30 nappal semmiféle, nemi úton terjedő betegségük vagy fertőzésük nem volt. "Hány embernek kell még megfertőződnie, mielőtt a hatóságok végre rászánják magukat, hogy rákényszerítsék a pornóipart az óvszerre, és megvédjék a társadalmat ?- mondta Michael Weinstein, az AIDS elleni küzdelem egyik alapítványának elnöke a mostani ügy kapcsán.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség
(A kép illusztráció!)

Legnézettebb videók