Műsorújság
RTL Most

Magyarokat köröznek Kanadában

Azzal gyanúsítanak 10 magyart, hogy rabszolgaként dolgoztattak magyarokat, és elvették a pénzüket.
Miután megérkeztek Hamiltonba, rögtön a szociális és menekültügyi hivatalokba vitték őket, ahol hamis papírokat töltettek ki velük, majd a kiutalt segélyt elvették tőlük. Az áldozatokat házaik pincéiben tartották, időnként maradékot, vagy hulladékot adtak csak enni nekik, gyakran naponta egyszer. A foglyokat építkezésre vitték, ahol hosszú órákon át, fizetség nélkül dolgoztatták őket. Végül az egyik áldozat a bevándorlási hivatalhoz fordult. A becsapottak közül néhányan már visszatértek Magyarországra, mások viszont még mindig Kanadában vannak, és segélyszervezetektől kaptak támogatást.

A kanadai hatóságok számos bűncselekmény, köztük embercsempészet és csalás gyanúja miatt adtak ki letartóztatási parancsot a 24 és 48 év közötti magyar állampolgárok - Dömötör Ferenc, ifj. Dömötör Ferenc, Kolompár Gyöngyi, Dömötör Lajos, Karádi Ferenc, Dömötör Gizella, Kolompár Attila, Dömötör Gyula és Karádi Zsanett - ellen, utóbbit lopásért is körözik.

A kanadai bevándorlási miniszter a kanadai lapnak még korábban elmondta, az ügy egy nagyobb trendbe illeszkedik, és hogy a szervezett bűnözők megszerzik a szociális juttatásokat. Jason Kenney szerint sokan érkeznek az EU-tag Magyarországról Kanadába, de a 2009-ben beadott 2500 menedékkérelemből mindössze hármat fogadtak el a hatóságok.

Forrás: National Post/ Független Hírügynökség

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók