Műsorújság
RTL Most

Adóztassák meg jobban a gazdagokat!

Több adót kell kivetnie az amerikai kormánynak a gazdagokra - mondta a világ 3. leggazdagabb embere.
A fórumon előzőleg felszólalt az amerikai elnök is. „A GDP nagyjából 20 százalékát kitevő összeg kell ahhoz, hogy finanszírozni lehessen mindazt, amelyre szüksége van az országunknak, és ezt a pénzt valakiktől el kell venni. És ha ezek a valakik nem hozzám hasonló gazdagok, akkor miért kellene elvenni ezt azoktól, akik felszolgálják Önöknek az ételeket?”- mondta Buffett a találkozón.

Buffett azt mondta, hogy az előző elnök, George W. Bush kormányának adócsökkentési politikájának köszönhetően irodájában ő fizeti a legalacsonyabb adót. Mint közölte: arányosan alacsonyabbat „mint a telefonos titkárnők, és a takarítónők”.

A Demokrata párti Barack Obama elnök kormánya és képviselői szerint a Bush-kormány adócsökkentési programját még két évig ki kell terjeszteni, de csak az évi 250 ezer dolláros jövedelemhatárig. Erről azonban csak a novemberi, részleges kongresszusi választások után dönt majd a kormány attól is függően, hogy mi lesz a Demokrata párt eddigi többségével a Képviselőházban és a Szenátusban.

Buffet, aki a washingtoni tanácskozás kevés meghívott vendégelőadójának egyike volt, azzal fejezte be beszédét, hogy az amerikai adórendszer tisztességesebbé tétele érdekében teljesen át kellene alakítani azt. Az ellenzéki republikánusok továbbra is azzal érvelnek, hogy sem a gazdagok, sem a szegények nem érdemlik meg, hogy az állam megemelje az adóikat.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség

Legnézettebb videók