Műsorújság
RTL Most

Ifjú hölgyeknek kínálta fel magát Berlusconi

Házasodjanak milliomossal és keressenek munkát külföldön - ezt tanácsolta a fiatal nőknek Silvio Berlusconi, saját magát is a figyelmükbe ajánlva.
Előbb puszikat dobált, aztán tanácsokat osztott fiatalokból álló hallgatóságának az olasz miniszterelnök. Szerinte a nők úgy is megoldhatják problémáikat, ha milliomossal házasodnak. Mindjárt ajánlotta saját magát.

„Szimpatikus vagyok, van pénzem, a legenda szerint nem is csinálom rosszul, ráadásul benne vagyok a korban, úgyhogy a nők reménykedhetnek, hogy hamarosan örökölnek utánam” - viccelődött Berlusconi, aki a hallgatóság szórakoztatására egy Hitlerről szóló viccet is bevetett. Azt is elmondta, hogy nem olvas újságot, szóvivője csak a pozitív hangvételű írásokat mutatja meg neki. Pedig lenne mit olvasnia. A lapok előszeretettel foglalkoznak a tavaly szexbotrányba keveredett politikussal és viccesnek szánt mondataival.

Például azzal, amikor nem sokkal a pusztító földrengés után azt mondta L'Aquila fedél nélkül maradt 17 ezer lakójának, hogy a sátrakban töltött időszakra gondoljanak úgy, mintha kempingeznének. Vagy amikor a színesbőrű amerikai elnökről azt mondta, hogy „fiatal, jóképű, és lebarnult”.

„Korábban jól sült el Berlusconi vicceskedése. Olyanokat mondott, amit politikusoktól ritkán hallottak az emberek. De a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben már azoknak sem tetszenek a viccei, akik eddig támogatták. Népszerűsége már csak 37 százalék” - mondta egy Rómában dogozó amerikai politológus.

A Berlusconi-kormány válságba került a nyáron, mert koalíciós partnere felmondta az együttműködést. Az a szeptember végi parlamenti ülésen derül ki, hogy a 73 éves politikus tud-e újra többséget szerezni maga mögé. Ha nem, novemberben előrehozott választásokat tartanak Olaszországban.

Legnézettebb videók