Műsorújság
RTL Most

Ifjú hölgyeknek kínálta fel magát Berlusconi

Házasodjanak milliomossal és keressenek munkát külföldön - ezt tanácsolta a fiatal nőknek Silvio Berlusconi, saját magát is a figyelmükbe ajánlva.
Előbb puszikat dobált, aztán tanácsokat osztott fiatalokból álló hallgatóságának az olasz miniszterelnök. Szerinte a nők úgy is megoldhatják problémáikat, ha milliomossal házasodnak. Mindjárt ajánlotta saját magát.

„Szimpatikus vagyok, van pénzem, a legenda szerint nem is csinálom rosszul, ráadásul benne vagyok a korban, úgyhogy a nők reménykedhetnek, hogy hamarosan örökölnek utánam” - viccelődött Berlusconi, aki a hallgatóság szórakoztatására egy Hitlerről szóló viccet is bevetett. Azt is elmondta, hogy nem olvas újságot, szóvivője csak a pozitív hangvételű írásokat mutatja meg neki. Pedig lenne mit olvasnia. A lapok előszeretettel foglalkoznak a tavaly szexbotrányba keveredett politikussal és viccesnek szánt mondataival.

Például azzal, amikor nem sokkal a pusztító földrengés után azt mondta L'Aquila fedél nélkül maradt 17 ezer lakójának, hogy a sátrakban töltött időszakra gondoljanak úgy, mintha kempingeznének. Vagy amikor a színesbőrű amerikai elnökről azt mondta, hogy „fiatal, jóképű, és lebarnult”.

„Korábban jól sült el Berlusconi vicceskedése. Olyanokat mondott, amit politikusoktól ritkán hallottak az emberek. De a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben már azoknak sem tetszenek a viccei, akik eddig támogatták. Népszerűsége már csak 37 százalék” - mondta egy Rómában dogozó amerikai politológus.

A Berlusconi-kormány válságba került a nyáron, mert koalíciós partnere felmondta az együttműködést. Az a szeptember végi parlamenti ülésen derül ki, hogy a 73 éves politikus tud-e újra többséget szerezni maga mögé. Ha nem, novemberben előrehozott választásokat tartanak Olaszországban.

Hasonló videók

 • A kutatás-fejlesztést és a technológiaváltást nem lehet elválasztani a felsőoktatástól - ezzel indokolta az RTL Híradónak Palkovics László azt, hogy szeptembertől az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz kerül a felsőoktatás ügye. A Jobbik a széttagolás helyett egységes oktatási minisztérium felállítását követeli.

 • Kevesebb személyre szabott reklámot láthatnak majd a legnagyobb közösségi oldal felhasználói, akik ezentúl megtilthatják, hogy az oldalon kívüli online tevékenységüket kövesse a Facebook. Az amerikai cég több botrányba is keveredett amiatt, hogy nem védte meg felhasználói személyes adatait. Ezek után tavasszal meghirdették új irányukat, amelynek "A jövő a magánügyeké" címet adták. Ennek része az egyelőre három országban bemutatott adatvédelmi eszköz, amelyet fokozatosan vezetnek majd be világszerte.

   

 • Órákat késnek az elővárosi vonatok, és senkitől nem kapnak megfelelő információt - erre panaszkodnak utasok. Azt mondják, rendszeres, hogy órákat ülnek a klíma nélküli, zárt vagonokban, anélkül, hogy tudnák miért és mennyit kell várniuk. Összefogtak, létrehoztak egy Facebook-csoportot „Elegünk van a MÁV-ból”-néven. Már csaknem 7000-en vannak. Azt mondják, ha semmi nem változik, demonstrációt szerveznek. A MÁV-nál elismerik a hibákat.

   

 • Több mint 50 ezer forintba kerül beiskolázni egy átlagos alsó tagozatost - a GKI Digital kutatása alapján. Csak karácsonykor költenek többet a szülők, mint egy új tanév előtt. A többség augusztus 20-a utánra hagyta a bevásárlást, a tanszerboltokban ezért most csúcsforgalmat várnak.

 • Bár a választási kampány hivatalosan csak szombaton indul, a fővárosban már több párt is elkezdte a kampányolást. Terézvárosban már a választási plakátokat is kirakták a fideszes polgármesterről és több képviselőjelöltről. A kormánypártok szerint ezzel semmilyen szabályt nem szegtek meg, a Momentum azonban a helyi választási bizottsághoz fordul. A 13. kerületben pedig az MSZP kezdte el a szórólapozást.

 • Váratlanul újra bevezette a létszámstopot a kormány a közszolgálatban - tudta meg az Index. A lap szerint az intézmények szeptember elejéig vehettek volna fel új embereket, de augusztus 14-én megszüntették ezt a lehetőséget. A szakszervezet szerint a létszámstopra semmi szükség, így csak állandósulnak a problémák, hogy többet kell várni az embereknek az ügyintézésre. A kormány eltökélt a létszámcsökkentés mellett.

   

 • Vádat emelt az ügyészség a Fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György és társai ellen. A nyomozóhatóság szerint a politikus bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásban érintett. Hazai és uniós költségvetési forrásokat csapoltak meg társaival. Simonka Györgyöt hiába kerestük. A Fidesz szerint a politikus együtt fog működni az eljárás alatt, és megilleti az ártatlanság vélelme.

Legnézettebb videók