Műsorújság
RTL Most

Egy évre mosókonyhába zárta férjét

A férfi csak lejárt szavatosságú tésztát kapott enni, miközben neje és annak szeretője megszabadították fél millió eurójától.
Az AFP hírügynökség szerint a férfi eszméleténél van, a tudata tiszta, de egyelőre senkivel nem akar beszélni a vele történtekről. A francia hatóságok szerint komoly megpróbáltatásokon ment keresztül az elmúlt egy évben. A Párizs melletti falujában lévő házában raboskodott egy évig a 80 éves férfi, miután 45 éves felesége bezárta a mosókonyhába szeretője és fia segítségével. Ezalatt naponta kétszer kapott enni, de szinte kizárólag lejárt szavatosságú tésztát.

A férfit a rendőrök találták meg, miután a nő egyik fiatalkorú lánya bejelentést tett anyja foglyáról. A járőröknek először azt mondta az asszony, hogy a férje külföldön van, de aztán elvezette őket a kis helységhez, amelyet előttük nyitott ki. Az asszonyt őrizetbe vették, majd szombaton elrendelték előzetes letartóztatását. A nő szeretőjét és a fiát óvadék ellenében szabadon engedték.

A szomszédok elmondták, hogy ismerték a családot. "A nő nagyon furcsa volt. Páran tudták, hogy szokatlan kapcsolat fűzi az öregemberhez, miközben egy fiatalabb férfival is együtt élt"- mondta az AFP-nek egyikük. A hatóságok sem nézték jó szemmel a frigyet: a szomszédos település - ahol a pár korábban élt - polgármestere nem is akarta összeadni őket három évvel ezelőtt, végül egy helyettese vállalta el a feladatot. A rendőrség szerint a férfit a pénze miatt zárhatták be: úgy tudni, hogy egy év alatt 500 ezer eurót emeltek le a bankszámlájáról.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség

Legnézettebb videók