Műsorújság
RTL Most

Rendőrökre lőttek Franciaországban

Gyilkossági kísérlettel vádolnak négy embert a franciaországi Grenoble-ban.
Továbbra is feszült a helyzet a franciaországi Grenoble-ban, ahol szombatra virradó éjjel súlyos zavargások törtek ki. Az utcai harcok során lövések is eldördültek, de a golyók célt tévesztettek, így senki nem sebesült meg. A rendőrség most gyilkossági kísérlettel vádol négy embert, a gyanú szerint tüzet nyitottak az egyenruhásokra. Személyazonosságukat, életkorukat nem hozták nyilvánosságra. A hatóságok a zavargások miatt hét embert tartóztattak le korábban.

A zavargások azután törtek ki, hogy még csütörtökön a rendőrök agyonlőtték a 27 éves Karim Boudoudát, aki valószínűleg részt vett egy kaszinó kirablásában. A rendőrség azt állítja, hogy volt egy társa is, aki elmenekült, de hátrahagyta a kocsiját, amiben több tízezer eurót találtak. Másnap a főként fiatalokból álló csoportok gyújtogatni kezdtek a városban. Mintegy félszáz autót borítottak lángba, egy villamost pedig szétvertek. A hatóságok szerint rátámadtak a rendőrökre is, akik ekkor már nagyszámban voltak a helyszínen, és könnygázt vetettek be. 2005 őszén hasonló jelenetek játszódtak le számos francia városban, és a rendet csak több hét után sikerült helyreállítani. Akkor két fiatal halála váltotta ki az utcai harcokat.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség

Hasonló videók

  • Felértékelnék Magyarországot a befektetők, ha határozna az euró bevezetéséről - a Fitch Ratings friss tanulmánya alapján. A nemzetközi hitelminősítő szerint már a csatlakozás előtt két fokozattal javulhatna az ország adósbesorolása. A pénzügyminiszter alig néhány hónapja azt mondta, a kormány egyelőre nem akarja a közös európai pénzt.

  • Közösségi oldalára feltöltött videóban már napokkal a támadás előtt fenyegette későbbi áldozatát a 38 éves, gyilkossággal gyanúsított férfi. Gyermeke anyjának új élettársával végzett hétfő este egy koncert közben Polgáron. A 41 éves áldozat mellett ott állt lánya is. Ő az RTL Híradónak azt írta, a történtek óta pszichológushoz jár és nyugtatót szed.

  • Elkéstek, és nem is jó helyen próbáltak bejutni azok az osztrák politikusok, akiket nem engedtek be a hétfői soproni istentiszteletre - ezt közölte az RTL Híradóval a Terrorelhárítási Központ. Angela Merkel és Orbán Viktor részvételével zajlott az ünnepség, ahová nem jutott be Burgenland kormányzója és Eisenstadt polgármestere – erről a 444.hu írt először. Az eseményt biztosító TEK szerint ők szabályosan jártak el, amikor nem engedték be az osztrák vendégeket.

  • Bekérette az ügyészség az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettől azokat a Microsoft-szerződéseket, amelyeknél korrupció gyanúját vetette fel egy amerikai vizsgálat. Erről az atv.hu írt először. Az RTL Híradó megkeresésére az intézet azt közölte, együttműködnek a nyomozóhatósággal és átadják a kért iratokat. Az ügyészség későbbre ígért tájékoztatást. Az amerikai nyomozás adatai szerint a szoftvercég vesztegetési ügyleteiben a magyar rendőrség és az adóhatóság is érintett lehet.

  • Februárra kellett volna elkészülnie, de már fél évet csúszik két körforgalom átadása Budafokon. A határidőt már kétszer módosították, a legújabb szeptember eleje. A Momentum helyi politikusa úgy véli, szándékosan késlekednek, hogy az önkormányzati választásokhoz minél közelebb adják át a körforgalmakat. A beruházó BKK szerint a csúszásnak ehhez semmi köze.

  • Egy hónapja nincs lift az egyik tízemeletes pécsi panelházban. A régi helyett újat építenek be, de az ott élők szerint nagyon lassan haladnak a munkával. A társasház közös képviselője szerint a kivitelező még nem futott ki az eredetileg vállalt határidőből, amit előre közölt a lakástulajdonosokkal, akiknek így augusztus végéig még biztosan várniuk kell az új felvonóra.

  • Civil szervezetek felelősek a tüzekért az Amazonas erdőiben - közölte a brazil elnök. Jair Bolsonaro szerint a civilek így állnak bosszút azért, mert megvonta tőlük a támogatást. A környezetvédők viszont úgy vélik, a Föld tüdejének is nevezett Amazonasban a tüzek többségét farmerek okozzák, hogy legelőkhöz, termőföldhöz jussanak.

  • Nem győzik etetni az állatokat, ezért segítséget kér a győri állatmenhely. Több mint 230 kutyáról és macskáról gondoskodnak és már csak két hétre elegendő állateledelük maradt. Arra kérik az állatbarátokat, hogy táppal, vagy konzervvel támogassák őket, hogy jusson pénz a fejlesztésekre és az orvosi kiadásokra is.

Legnézettebb videók