Műsorújság
RTL Most

Pánik gomb a Facebookon

Azonnal jelenthetik a gyerekek, ha zaklatják őket.
Minden tizennyolc év alatti Facebook regisztrált kap egy meghívót a „pánik gomb” alkalmazáshoz. Ezt a felhasználónak telepítenie kell, csak ezután használhatja a riasztót. Joanna Shields, a Facebook európai elnöke a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy szerinte így nagyobb figyelmet kap a pánik gomb, hiszen ha valaki telepíti ezt az alkalmazást, akkor azt a felhasználó barátai látják a hírfolyamban, ez pedig őket is arra ösztönzi, hogy telepítsék az alkalmazást.

A pánik gomb ötletét korábban ellenezte a Facebook. Azzal érveltek, hogy az ő saját gyermekvédelmi rendszerük is hatásos. Hónapokig tárgyaltak a CEOP nevű brit gyermekvédelmi szervezettel. Fokozta a nyomást a Facebookon az, hogy egy 33 éves férfi megerőszakolt és megölt egy 17 éves lányt, akit a közösségi oldalon ismert meg úgy, hogy tizenéves fiúnak adta ki magát. Az eset után 44 angol rendőrfőnök írta alá azt a levelet, amiben pánik gombot követeltek minden tizenéves Facebook oldalára.

Az alkalmazás egyelőre csak az Egyesült Királyságban működik.

A gyermekvédelmi szervezet és a Facebook egy közös oldalt is indít, amelyen népszerű témákon, mint például sztárokkal, zenével, vizsgákkal kapcsolatos híreken keresztül próbálnak kapcsolatot teremteni a tizenévesekkel. Az írások kérdőívekhez vezetnek majd, amelyek a tervek szerint a gyerekek online biztonságáról adnak majd képet.

Forrás: news.bbc.co.uk

Legnézettebb videók