Műsorújság
RTL Most

Játékos holdutazás

Futurisztikus, háromdimenziós, asztronauta csapatjátékot adott ki az amerikai űrkutatási hivatal.
A NASA ajánlása szerint játékosok asztronauták izgalmas szerepében dolgozhatnak az ember Holdbeli jelenlétének kiterjesztésén és kutatási feladatokon.

„Az expedícióról visszatérő játékos tanúja lehet egy meteor-becsapódásnak, amely a telep életfenntartó képességét is veszélybe sodorja. Aztán múlnak a percek, és a játékosnak a csapattal együtt ki kell javítania vagy kicserélnie az oxigéntermelő berendezéseket” - adott ízelítőt a NASA a játékosokra váró izgalmakból.

A játékosok beléphetnek egy interaktív parancsnoki központba, használhatnak egy holdjárót és egy mozgó robotegységet is a javításokhoz.

„A megfelelő eszközhasználat és a rendelkezésre álló források, egységek optimális alkalmazása kulcsfontosságúak a sikerhez” - közölte ajánlójában az amerikai űrkutatási hivatal, amely szerint a játékot úgy tervezték, hogy egyfelől lekösse, másfelől tanítsa az érdeklődőket, főleg a fiatalokat a NASA technikáját, munkalehetőségeit és a jövő űrkutatását illetően. A játék elérhető a MoonbaseAlphaGame.com címen.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség
A kép illusztráció!

Legnézettebb videók