Műsorújság
RTL Most

Adócsaló a világ leggazdagabb asszonya?

Keresetet nyújtott be pénteken a világ leggazdagabb asszonya saját lánya ellen.
A 87 éves francia Liliane Bettencourt a L'Oreal alapítójának, Eugene Schueller lánya. Hatalmas, 22,9 milliárd dolláros vagyonát is a kozmetikai cégcsoportnak köszönheti, amiből még ma is jelentős részesedése van. A francia sajtó szerint az ominózus hangfelvételeket Bettencourt volt komornyikja készítette titokban. A hangfelvételeken, amelyek később a dúsgazdag asszony lányához kerültek, Bettencourt és pénzügyi tanácsadója beszélgetnek az állítólagos adócsalásról.

Az asszony lánya, Francoise Bettencourt-Meyers régóta perben áll anyjával, hogy megszerezze a család vagyonát. Szerinte anyja mentálisan alkalmatlan a vagyon kezelésére az életkora miatt, amit az is "bizonyít, hogy egy fotós-barátjának hatalmas értékű ajándékokat adott. A fotós, Francois-Marie Banier júliusban bíróság elé kerül, mert állítólag kicsikarta az asszonytól az ajándékokat, amelynek értéke egy milliárd dollár.

Liliane Bettencourt ügyvédje szerint lopással, hamis esküvel és magántitok megsértésével vádolható Francoise Bettencourt-Meyers, akinek a "beépített ügynöke volt a komornyik."A komornyikot és nem sokkal később egy meg nem nevezett komputer-szakértő szerdán vették őrizetbe a rendőrök a hangfelvételek miatt, amelyek 2009 májusa és 2010 májusa között készültek Bettencourt-nak a Neuilly-sur-Seine-ben lévő villájában..

A Mediapart nevű hírportál szerint a hangfelvételek azt bizonyítják, hogy Liliane Bettencourt 80 millió eurót rejtett el svájci bankszámlákon adócsalás révén. Állítólag az asszony pénzügyi tanácsadója ki akart építeni egy adóelkerülő pénzügyi útvonalat Szingapúrig, mert ott a tanácsadó szerint "nem kérdeznek semmit."

Forrás: AFP / Független Hírügynökség

Legnézettebb videók